Jules Hesters snelt naar zilver in afvallingskoers Nations Cup Hongkong
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 15 maart 2024 om 13:53

Jules Hesters snelt naar zilver in afvallingskoers Nations Cup Hongkong

Jules Hesters is in de Nations Cup van Hongkong als tweede geëindigd in de afvallingskoers. De 25-jarige baanspecialist moest alleen zijn meerdere erkennen in de Brit William Perrett.

De Nations Cup van Hongkong is een belangrijk test- en kwalificatiemoment voor de komende Olympische Spelen van Parijs. Lotte Kopecky is er niet bij, maar verder is de Belgische ploeg met een sterke delegatie afgezakt naar Hongkong.

In de afvallingskoers, een niet-olympisch onderdeel, wist Hesters zich van zijn beste kant te laten zien. Hij bleef uiteindelijk over met William Perrett, maar bleek niet in staat om de Brit erop te leggen in de beslissende sprint. De Gentenaar moest zo genoegen nemen met een zilveren medaille. De Australiër Graeme Frislie was goed voor brons.

Belgische achtervolgingsploeg al vroeg uitgeschakeld
Op de openingsdag in Hongkong kwam ook de Belgische achtervolgingsploeg bij de mannen in actie. De leden van de achtervolgingsploeg kunnen zich nog altijd kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar deden in Azië een slechte zaak. Milan Van den Haute, Thibaut Bernard, Renzo Raes en Yoran Van Gucht werden al uitgeschakeld in de kwalificaties. Het kwartet werd tiende en voorlaatste.

De Nations Cup in Hongkong duurt nog tot en met zondag. Er staat na de manche in Hongkong nog één Nations Cup-wedstrijd op het programma: half april trekken de baanwielrenners naar het Canadese Milton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.