Burgos-BH en Manzana Postobon wachten op ProContinental-licentie
foto: Manzana Postobon
zondag 7 oktober 2018 om 11:23

Burgos-BH en Manzana Postobon wachten op ProContinental-licentie

Afgelopen vrijdag publiceerde de UCI een lijst met ploegen die met succes een aanvraag hebben ingediend voor een WorldTour of ProContinentale status voor 2019. Burgos-BH en Manzana Postobon – dit seizoen nog actief op een ProContinentale licentie – zaten hier opvallend genoeg niet bij.

Verschillende Spaanstalige media wisten echter al te melden dat beide ploegen een aanvraag hebben ingediend, maar dat het benodigde papierwerk nog niet op orde was. Manzana Postobon laat nu in een persbericht weten inderdaad een aanvraag te hebben ingediend. De internationale wielerunie geeft de Colombiaanse ploeg tot 15 oktober de tijd om alles definitief in orde te maken.

Burgos-BH verklaart aan het Spaanse Zikloland het benodigde papierwerk te hebben ingeleverd. De Spaanse ploeg wacht echter nog op goedkeuring van de UCI. Die goedkeuring zal het team waarschijnlijk begin volgende maand krijgen. Op 1 november volgt er namelijk een nieuwe checkup.

Burgos-BH – de ploeg van Jetse Bol – is bezig aan zijn allereerste seizoen op ProContinentaal niveau. Manzana Postobon – de voormalige werkgever van Bol – is al twee jaar actief op het op één na hoogste niveau. Bij de Colombiaanse ploeg rijden onder meer Fabio Duarte, Sergio Higuita en Juan Sebastián Molano.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2018 11:48
W52 - FC Porto ook overigens - maar dat team lijkt de Wielerflits redactie niet echt aan te staan.
    7 oktober 2018 12:07
    Daar is zelf een apart nieuwsbericht over geweest. De redactie kan er niets aan doen dat jij dat gemist hebt. Het staat zelf bij de gerelateerde berichten.
    7 oktober 2018 12:40
    Dat was al overwegend negatief. Vervolgens wist de redactie van de week al te vermelden dat ze geen licentie hadden aangevraagd, terwijl dat wel zo is. En nu worden ze weer niet genoemd terwijl ze het volgens de Portugese media wel degelijk aangevraagd hebben en in dezelfde situatie als Burgos en Manzana zitten. Heel apart!
7 oktober 2018 13:20
Is al bekend of Jetse Bol überhaupt mag blijven bij Burgos ?

Laten we hopen van wel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.