Caleb Ewan sprint ook komende twee jaar voor Orica
woensdag 3 augustus 2016 om 11:29

Caleb Ewan sprint ook komende twee jaar voor Orica

Orica-BikeExchange heeft Caleb Ewan langer aan zich weten te binden. De 22-jarige Australische sprinter heeft zijn contract bij de WorldTour-formatie uit zijn eigen land verlengd tot en met 2018. Ewan heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veertien profzeges op zak, waaronder een etappe in de Ronde van Spanje van vorig jaar.

“Caleb is er klaar voor om de volgende stappen in zijn carrière te zetten”, zegt sportdirecteur Matt White. “Het is fijn om te zien dat hij zich binnen onze ploeg fantastisch heeft ontwikkeld. De tijd zal ons leren wat hij nog allemaal uit zijn loopbaan gaat halen, maar we hebben alle reden om aan te nemen dat hij een van de beste sprinters van de komende jaren gaat worden.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2016 11:43
Mooi nieuws! Ewan is een fantastische sprinter, en vooral zijn stijl is bijzonder mooi. Orica kan veel successen gaan boeken met deze man, ben wel benieuwd of dat in de toekomst met Yates en Chaves in een ploeg past.
3 augustus 2016 11:50
Ik vind Ewan (nog) geen fantastische sprinter, en heb mijn twijfels over zijn potentie in de toekomst. Maar hij mag me positief verrassen! Goed dat hij bij Orica verder mag leren.
3 augustus 2016 12:01
@JeDaRe, hij is pas 22 he, dan al 14 profzeges en nog voldoende ruimte om door te groeien, samen met gaviria en groenewegen (of is dat iets te chauvinistisch ;) ) toch wel een van de meest veelbelovende sprinters vind ik.
3 augustus 2016 12:04
Geen fantastische sprinter omdat hij niet alles rijdt. Natuurlijk is Caleb Ewan een fantastische sprinter. Nog maar 22 jaar, vergeet dat niet. Al heel wat sprints gewonnen. Gelukkig dat hij voorzichtig wordt gebracht zoals 2 weekjes in de Giro en verder wat kleinere koersen. Die gaat heus nog wel van zich laten horen
3 augustus 2016 12:21
Uiteraard een groot talent, maar ik moet toch zeggen dat ik zijn eerste profjaren wat anders voorgesteld had. Meeste van zijn overwinningen zijn nou niet direct tegen de toppers (meeste zelfs in Langkawi en Korea, dat sort dingen). Hij lijkt me nu al wat achterstand te hebben op Gaviria die al meermaals de grote kanonnen heft weten te verslaan en zelfs leek te gaan winnen in MSR. Maar laten we er van uitgaan dat er nog wat extra bij kan komen, dan zal die het vrij zeker nog wel laten zien.
3 augustus 2016 12:23
Geen grappen over loempia's deze keer, valt me dan weer van jullie mee ;)
3 augustus 2016 12:37
@ Wheely:
Ewan heeft Koreaanse roots, de loepmia komt uit Vietnam en wat omliggende landen. maar misschien weet er iemand een Koreaans gerecht?
3 augustus 2016 12:40
Noord: mensen, zuid: honden.
3 augustus 2016 13:10
Orica heeft in het begin al gezegd dat ze Ewan in kleinere koersen laten rijden (en winnen). Op die manier hopen ze de winnaarsmentaliteit te behouden. Verwacht nog veel van hem.
3 augustus 2016 18:44
Zuid korea is befaamd om de koreaanse bbq, bulgogi, bibimbap en wat van die typisch aziatische noedelsoepen. Het is best een pittige keuken, zeker die soepen.

Bruggetje.. Deze ewan is ook een pittige sprinter. Past goed boj orica. Gaat zijn touretappes nog wel pakken, maar de combinmet yates x2 en chaves wordt interessant. Orica lijkt toch meer de klassementskant uit te gaan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.