Caleb Ewan zet punt achter eerste seizoen
foto: Sirotti
dinsdag 1 september 2015 om 13:42

Caleb Ewan zet punt achter eerste seizoen

Caleb Ewan heeft zijn eerste seizoen als beroepswielrenner beëindigd. De Australische sprinter kneep gisteren in de remmen tijdens de tiende etappe van Ronde van Spanje. Hij laat weten dit seizoen niet meer in actie te komen.

De 21-jarige renner van Orica-GreenEDGE kan terugkijken op een succesvol eerste jaar als beroepswielrenner met elf overwinningen. De grootste zege behaalde hij afgelopen woensdag door de vijfde Vuelta-etappe met aankomst in Alcalá de Guadaíra te winnen.

“Gisteren was het einde van mijn Vuelta en ook het einde van mijn eerste profseizoen”, schrijft hij op zijn Instagrampagina. “Het is nu tijd om een drankje te pakken en terug te blikken op een fantastische eerste seizoen bij Orica-GreenEGE. Dank aan iedereen voor de support.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
1 september 2015 13:46
Hij kan niet anders dan tevreden zijn ;)
1 september 2015 13:51
Dit wordt een grote. Een beetje kamikaze-stijl, maar wel rap.
1 september 2015 13:54
In zijn 1e seizoen wint die meer wedstrijden dan meeste WT ploegen overwinningen hebben. Heeft alles om de beste sprinter te worden
1 september 2015 13:59
Kuch ahem... knap dat hij naast wat veredelde criteriums ook een echte Vuelta-etappe pakt in zijn 1e profjaar. Petje af, had ik niet verwacht. Maar om nu al te stellen dat hij de grootste kan worden?

Vergeten jullie ene Gaviria uit Colombia niet? Die gaat eraan komen: supertalent. Zeer goede aankoop van Lefevre.
1 september 2015 14:06
En Danny natuurlijk
1 september 2015 14:37
Ik kijk wel uit naar Caleb Ewan vs. Fernando Gaviria binnen een jaar of 3. Dat wordt de nieuwe Cavendish-Greipel-Kittel.
1 september 2015 14:40
Die gaviria is miss geen slechte sprinter maar moet het nog allemaal laten zien, ok hij verslaat cav 2x in een voorbereidingsrondje maar zo knap is het niet meer om cav te verslaan.
1 september 2015 15:07
@aeroventiel we zullen het zien in de tour of britain :)
1 september 2015 15:13
gaviria is toch ook al wereldkampioen omnium geworden dus het zal wel geen platte vis zijn!
1 september 2015 15:37
@gaviriaphilippe
De enige echte sprinter die daar de strijd aangaat met Cav is Greipel. En die heeft dit seizoen al wel bewezen dat ie em kan verslaan.
Edit: en evt. Viviani
1 september 2015 16:16
Hij won wat criteriums en een rit in een Vuelta zonder spurters. Oh en veroorzaakte evenveel valpartijen... Geen fan.
1 september 2015 16:41
Wat Ewan voorlopig mist: echte topsnelheid. De rest is vooral ervaring.

Door zijn relatief lage gewicht, wordt hij misschien wel nooit de snelste sprinter, maar wel eentje die op de 'Trentin aankomsten' in bijvoorbeeld de Tour iedereen op snelheid verslaat. Waarschijnlijk zal hij ook de bergen beter verteren, waardoor zelfs een ritzege in Parijs tot de mogelijkheden zal behoren. Qua klassiekers: Hamburg en San Remo. Met Ewan's kwaliteiten kan je zeker een mooi palmares bij elkaar fietsen, zonder de allersnelste te zijn.

Enger en Cort Nielsen zullen zijn uitdagers zijn, waarbij eentje zelfs teamgenoot is.
2 september 2015 08:49
niet veel neoprofs die zoveel winnen in hun eerste jaar. oké het zijn niet allemaal grote wedstrijden, maar toch sterk.
Dat hij die rit in de vuelta wint "zonder sprinters" vind ik niet kloppen. Degenkolb en Sagan zijn op zo'n oplopende aankomsten gewoon de wereldtoppers.
2 september 2015 11:48
Het winnen van (kleine) wedstrijden is tactisch plan van Orica. Ze wilden zijn winninde mentaliteit behouden en niet opeens knechten of sprints voor plaats 10. Een ontwikkeling met winnen. Kortom seizoen 1 meer dan gelukt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.