Cant pakt twaalfde BK-titel: “Nooit echt nerveus geweest”

zondag 10 januari 2021 om 14:53
Cant pakt twaalfde BK-titel: “Nooit echt nerveus geweest”

foto: Cor Vos

Sanne Cant heeft nooit gepanikeerd tijdens het BK veldrijden in Meulebeke. Ze leidde van start tot finish en hield Lotte Kopecky van zich af, ondanks forse druk van de wegkampioene. “Negen seconden klinkt niet veel, maar het is best wel wat op een snel parcours”, aldus Cant na afloop. “Daarom ben ik nooit echt nerveus geweest.”

“Het was een lastig parcours”, zegt Cant. “Dat was een beetje voorspeld, maar tijdens de verkenning is het beginnen dooien. Tijdens de eerste ronde was de zandbak ook redelijk losgereden, dus dat was even verschieten. Maar op zich denk ik dat we een lange cross hebben gehad en dat ik die goed heb ingedeeld. Ik heb weinig fouten proberen te maken.”

Ondanks dat ze al elf titels op zak had, is een nationaal kampioenschap bijzonder voor Cant. “Het is altijd een beetje spannend voor een BK”, zegt ze. Het was ook lang geleden dat ik de ploegtrui moest aandoen. Dat was even wennen, maar ik ben blij dat deze terug de kast in kan voor de Belgische trui.”

Vanaf nu gaan alle ogen richting het WK van eind januari in Oostende. “Het is een leuk parcours en ik kijk uit naar een WK in eigen land. Jammer genoeg is het zonder publiek. Ik ga er het beste van mezelf geven, en mij niet zomaar gewonnen geven”, kijkt Cant vooruit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair