Carlos Rodríguez gooide het op een akkoordje met Juan Ayuso: “Hij was buitengewoon sterk”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 6 april 2024 om 19:26

Carlos Rodríguez gooide het op een akkoordje met Juan Ayuso: “Hij was buitengewoon sterk”

Juan Ayuso en Carlos Rodríguez reden in de slotrit van de Ronde van het Baskenland weg van de concurrentie en gooiden het vervolgens op een akkoordje. Ayuso won het eindklassement, Rodríguez ‘kreeg’ de dagzege. “We maakten een afspraak”, gaf laatstgenoemde toe in het flashinterview na afloop. “Maar we werkten dan ook goed samen.”

Op de laatste beklimming van de dag viel Ayuso aan. De enige die de kopman van UAE Emirates kon volgen, was Rodríguez. Geletruidrager Mattias Skjelmose moest passen en dus kon Ayuso, die op slechts vier seconden van de Deen stond, de eindzege ruiken. Rodríguez stak hem de helpende hand toe, maar werd daar rijkelijk voor beloond: hij mocht als eerste over de streep komen en zo de rit winnen.

“Het was een lastige dag. Vooral voor mij, want ik ben zeker niet in mijn beste vorm en Ayuso was buitengewoon sterk vandaag”, aldus Rodríguez, die ook nog tweede werd in het eindklassement. “Ik ben het team erg dankbaar voor wat het vandaag voor mij heeft gedaan. Ik was niet een van de favorieten, dus ik ben erg blij om als tweede te eindigen. Ik moest gewoon alles geven wat ik in me had.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.