Carter Jones van Giant-Alpecin stopt per direct
foto: Sirotti
vrijdag 24 juni 2016 om 16:00

Carter Jones van Giant-Alpecin stopt per direct

Carter Jones is per direct gestopt met profwielrennen. De renner van Giant-Alpecin kan zich niet langer motiveren voor een bestaan als beroepswielrenner.

“Het is een persoonlijke beslissing naar aanleiding van twee incidenten”, zegt Jones in het persbericht van de ploeg. “Ik ben nu klaar voor de volgende stap in mijn leven. Ik heb twee geweldige seizoenen bij Giant-Alpecin achter de rug. Zij hebben mij de kans gegeven om veel wedstrijden op WorldTour-niveau te rijden. De 27-jarige renner twijfelde al enige tijd over zijn toekomst in het wielrennen.

“Carter was een waardevol lid van ons team en we respecteren zijn besluit”, laat ploegleider Rudi Kemna weten.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2016 20:49
OJa jullie zien liever dat hij fanboy van TLJ was geworden.
24 juni 2016 21:23
Ah, accidenten / incidenten. Ja, dat is een verklaarbare spraakverwarring.

Kan me goed voorstellen dat zoiets erin hakt, zeker als je toch al aan het twijfelen bent.
24 juni 2016 21:34
@xistnc
Jones werd gehaald ter ondersteuning van Barguil en Dumoulin en bergetappes, daarvoor kwam hij te kort.

Daarnaast heeft hij het overduidelijk over twee accidents (ongelukken) en niet over twee incidenten.

http://teamgiantalpecin.com/carter-jones-opts-to-leave-professional-cycling/

Edit: onze berichten hebben elkaar gekruist
24 juni 2016 21:36
Tendam, van wat ik weet is het een over het algemeen goed ingevoerde journalist en -misschien minder belangrijk- een fijne collega. En natuurlijk ook iemand die gewoon werkt voor een krant die de journalistieke lat op bepaalde momenten te laag legt...
Maar hier op WF wordt er wel heel erg negatief over hem gesproken, en dan vooral bij mensen die TLJ goed gezind zijn.

Trouwens ik las je opmerking over dat er in Nederland zoveel gezeur is over uitstraling. Maar is Nederland juist niet het land bij uitstek waar je geen charisma als leider hoeft te hebben?
Is het tegenovergestelde niet waar? Het is hier het land waar als je teveel uitstraling hebt (of teveel van zaken zoals charisma, uitgesproken mening, zelfverzekerdheid, ijdelheid) je dan het middelpunt van kritiek wordt. Het land van Balkenende.
24 juni 2016 21:57
Het ongeval met de GA renners en van Stig Broeckx vermoedt ik. Ook Westra lijkt mentaal door die laatste in de put te zitten.
Jones, Fairly, vdHaar, De Kort, Cheng, Degenkolb..Benieuwd wie er voor terug komen en wie nog gaan?
24 juni 2016 22:06
@klootje
Het land van Balkenende inderdaad. Maar ook het land van Pim Fortuyn. Nederland balanceert tussen 'doe maar gewoon' en 'doe vooral ongewoon'. Dat eerste vatte decennialang de Nederlandse volksaard samen (ervan uitgaand dat zoiets bestaat). Maar de laatste tijd lijkt de balans vaker door te slaan naar dat laatste.
24 juni 2016 23:47
Tendam wat is het toch ongelooflijk jammer dat jij je ten opzichte van Giant Alpecin als een soort Sooike van Giant ontwikkeld. Je verdere posts zijn absoluut van waarde voor dit forum en je mening en onderbouwing zijn altijd prima, maar als ik jou zie reageren op deze ploeg is daar totaal niets meer van over. Enorm jammer en ook niet nodig voor iemand als jij.
25 juni 2016 00:01
@Frits des Jeux. Je merkt hier inderdaad iets op wat ik al jaren zie. Erg jammer want zijn waardevolle en zeker vaak onafhankelijke bijdragen worden hier goed ontvangen.
Mij is ook al jaren enige aversie tegen Vaughters en Etixx opgevallen als ook geen voorliefde voor keiklassiekers
25 juni 2016 00:33
@simplex @frits de jeux
Voeg daar even aan toe de altijd smalende opmerkingen over de Berkhoutjes, managers van menig renner die naar Cannondale/Vaughters is gegaan.
25 juni 2016 00:38
Inderdaad Coldeportes die had ik even nog niet vernoemd. En juist smalende opmerkingen zou Tendam niet nodig hebben als hij zijn kennis laat prevaleren boven zijn gevoelens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.