Cavagna aan de kant gehouden voor WK wielrennen
foto: Cor Vos
vrijdag 20 september 2019 om 15:40

Cavagna aan de kant gehouden voor WK wielrennen

Wie bij de start van het Kampioenschap van Vlaanderen het aantal renners bij Deceuninck-Quick Step telde, kwam slechts tot zes. Rémi Cavagna, ritwinnaar in de Vuelta a España, stond gepland voor de koers, maar werd met het oog op het WK wielrennen aan de kant gehouden.

Aanvankelijk was Cavagna een van de zeven pionnen bij Deceuninck-Quick Step in de 104e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen. De ploeg kreeg echter van de Franse bond de vraag om hem te sparen met het oog op het WK, meldt Het Nieuwsblad. Aan die vraag is gehoor gegeven door het team, waardoor de 24-jarige renner extra kan rusten. Daarom begon Deceuninck-Quick Step met slechts zes renners aan de eendagswedstrijd, waar Fabio Jakobsen de kopman is.

Eerder vandaag werd al bekend dat Cavagna twee jaar langer blijft rondfietsen in de kleuren van de Belgische WorldTour-formatie. “Deceuninck-Quick-Step is de beste ploeg ter wereld. Het is de ideale plek om beter te worden als wielrenner”, lichtte hij zijn contractverlenging toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.