Tour 2019: Cees Bol krijgt sprintkans van Sunweb in elfde etappe
foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 15:33

Tour 2019: Cees Bol krijgt sprintkans van Sunweb in elfde etappe

Cees Bol is vandaag in de elfde Tourrit de troef van Team Sunweb in de massasprint. Volgens de ploeg is het profiel van deze etappe meer op het lijf geschreven van de Nederlander dan van Michael Matthews, de andere snelle man in het team.

“Vandaag willen we gaan sprinten met Cees Bol. Het is vandaag een kortere etappe, we hebben ook een rustdag gehad en Cees voelt zich goed en fris”, kondigde ploegleider Aike Visbeek aan bij de NOS. “Dit is een van de etappes waar we zijn naam in de planning hadden. Het wordt een sprint met snelle mannen, het gaat chaotisch worden en met Cees hebben we meer snelheid en een grotere jongen, die zich beter kan plaatsen.”

Visbeek benadrukt dat Bol nog altijd eerstejaars is bij de profs en dat in de langere etappes met moeilijke finales wordt gekozen voor Matthews. “Het is dan ook uit sportieve overwegingen. Misschien zijn de volgende twee sprintkansen weer voor Michael als de etappes er daarvoor zijn.” Volgens de ploegleider is de keuze voor Bol goed ontvangen door Matthews. “Michael was supergemotiveerd om een plan voor de lead-out te maken en hij is een echte teamplayer.”

‘Blij dat ik de kans krijg’
“Spannend, maar ook een mooie kans”, reageerde Bol. “Het is een korte rit na de rustdag, relatief makkelijk, een snelle sprint, beetje naar beneden: dat ligt me normaal gezien beter dan Michael. Ik heb het in de Tour nog niet bewezen, maar ik ben blij dat ik de kans krijg. Ik ben best een beetje zenuwachtig, maar als de vlag naar beneden gaat, zit ik gewoon in koers en is het weg. Ik kan winnen als het honderd procent perfect gaat, maar ik kan ook zomaar twintigste worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.