Jai Hindley hoeft na komst Primoz Roglic niet te vrezen voor rol in de schaduw
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2024 om 10:57

Jai Hindley hoeft na komst Primoz Roglic niet te vrezen voor rol in de schaduw

Jai Hindley maakte vorig jaar zijn debuut in de Tour de France en dit ging niet onopgemerkt voorbij, maar de Australiër zal zich dit jaar schikken in een rol als luxeknecht. BORA-hansgrohe wil met zijn nieuwste aanwinst, Primoz Roglic, namelijk een gooi doen naar de eindzege in de Tour. Toch hoeft Hindley niet te vrezen voor een rol in de schaduw.

Ploegleider Enrico Gasparotto is in een interview met Cyclingnews zeer enthousiast over de 27-jarige Hindley en ziet een belangrijke rol weggelegd voor de klimmer, ook als kopman. “Hij heeft in zijn carrière al het podium gehaald en zelfs al een grote ronde gewonnen”, doelt de oud-renner op de Giro d’Italia van 2022. “Hij is ook zeker in staat om opnieuw een grote ronde te winnen. Hopelijk doet hij dat in de kleuren van BORA-hansgrohe.”

Hindley, die nog een contract heeft tot het einde van dit seizoen, mocht in het voorjaar zijn eigen kans gaan in de Ronde van Valencia en Tirreno-Adriatico. In de Spaanse ronde eindigde hij als vijfde in het eindklassement. In Tirreno was hij zelfs de nummer drie in de eindstand, na eindwinnaar Jonas Vingegaard en Juan Ayuso.

Te aardig?
Hoe zou Gasparotto Hindley als mens omschrijven? “Jai is echt een ontzettend aardige jongen. Hij is soms zelfs te aardig. Hij kan wat eerlijker zijn in wat hij wil als hij kopman is. Een kopman kan en moet op de cruciale momenten zijn verantwoordelijkheid nemen en aangeven wat er moet gebeuren. Primoz is zo’n type renner, een echte winnaar. Een kampioen.”

In de komende Ronde van Frankrijk zal Hindley dus vooral moeten omkijken naar zijn kopman Roglic, al houdt Gasparotto wel een slag om de arm. “We moeten onderweg misschien wel van tactiek veranderen als er iets misgaat. Je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren. Het belangrijkste is dat de renners straks allemaal goed zijn in de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.