Ceylin del Carmen Alvarado, de vrouwelijke versie van Mathieu van der Poel?

dinsdag 16 juni 2020 om 10:28
Ceylin del Carmen Alvarado, de vrouwelijke versie van Mathieu van der Poel?

© Cor Vos

Ze is ploeggenote van Mathieu van der Poel. Net als hij ook wereldkampioen veldrijden. En ook zij droomt van goud op de Olympische Spelen in 2024. En ja, net als Van der Poel wil ook zij daarna carrière maken op de weg. “De vergelijking klinkt vaker, maar ik ben mijn eigen weg gegaan”, vertelt Ceylin del Carmen Alvarado.

Met 17 zeges, waaronder de wereldtitel en het nationaal kampioenschap, was de winter van Ceylin del Carmen Alvarado bijna perfect. De Rotterdamse met Dominicaanse roots zal de komende jaren meer en meer de cross combineren met het mountainbiken en het wegwielrennen. Op weg zal ze team vormen met onder meer Sanne Cant en Annemarie Worst. “In de cross zijn we tegenstanders”, vertelt Alvarado aan het AD. “Op de weg is dat anders, omdat we daar nog niet de ervaring hebben tussen de grote namen. Ik moet nog uitzoeken waar mijn kansen liggen. Maar voor het opbouwen van mijn wegcarrière heb ik nog heel lang.”

Naast het veldrijden, ligt haar prioriteit de eerste jaren echter in het mountainbiken. Net als in de cross wil ze ook in deze discipline doorstoten naar de wereldtop, met de Spelen van Parijs (2024) als ultieme doel. “Vorig jaar heb ik de smaak te pakken gekregen met wedstrijden om de wereldbeker, het hoogste niveau. Dat ging nog niet supergoed, maar ik vond het wel heel leuk om te doen. Het was de bedoeling dat ik dit jaar meer ervaring zou opdoen. Mijn coach Kristof De Kegel zegt dat ik nog veel groeicapaciteit heb. Ik heb bewust gekozen voor de mountainbike op de Spelen, omdat ik daar nu veel meer kans maak dan op de weg. Maar na de Spelen is het klaar, want ik wil ook graag een wegcarrière.”

Waarmee steeds meer de vergelijking met Mathieu van der Poel wordt gemaakt. Posterboy versus postergirl, ploegmaats, allebei drager van de regenboogtrui, allebei publiekslieveling, …  “Ik weet dat dat gezegd wordt. Maar het is helemaal niet zo dat ik hetzelfde wil als wat Mathieu doet. Het heeft geleid tot iets wat ongeveer hetzelfde is, maar we zijn niet dezelfde personen. Ik ben mijn eigen weg gegaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair