Chantal Blaak soleert naar zege in koninginnenrit Boels Ladies Tour
foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
JulianDubbeld zaterdag 1 september 2018 om 16:24

Chantal Blaak soleert naar zege in koninginnenrit Boels Ladies Tour

Chantal Blaak heeft met haar zege in de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour indruk gemaakt. De wereldkampioene van Boels-Dolmans sprong mee in de vroege vlucht en wist in Sittard als enige renster vooruit te blijven. In de laatste tien kilometer had Blaak haar medevluchtsters achtergelaten. Giorgia Bronzini won de sprint van het peloton voor Lucinda Brand. Annemiek van Vleuten kwam binnen in het peloton en behield de leiderstrui.


Regenboogtrui in de vroege vlucht
Sunweb, WaowDeals en Boels-Dolmans keken uit naar de start van de vijfde etappe in de Boels Ladies Tour. De heuvels zouden op deze dag wel eens voor tijdsverschillen kunnen zorgen. Al vroeg in de etappe toonden Sunweb en Boels-Dolmans hun plannen; zij stuurden Pernille Mathiesen en Blaak mee in de vroege vlucht. Samen met Roxanne Knetemann en Eugenie Duval kregen zij een maximale voorsprong van vier minuten.

Mitchelton-SCOTT offert D’hoore op, ziet gevaarlijk groepje wegrijden
Op dat moment vond Mitchelton-SCOTT het wel welletjes. De Australische ploeg posteerde Jolien D’hoore op kop en zij haalde vervolgens een flinke hap uit de achterstand. Toen de voorsprong op vijftig kilometer van de finish minder dan anderhalve minuut was, trokken een aantal rensters ten aanval. Amy Pieters, Leah Kirchmann, Marta Bastianelli, Silvia Pollicini en Lorena Wiebes gingen op jacht naar de kop van de wedstrijd. Zij hadden echter de pech dat ook Amanda Spratt meezat.

Blaak soleert naar de zege
Uiteindelijk werd hun aanval ook teniet gedaan, nog voordat zij bij de kopgroep arriveerden. Lotti Becker, Janneke Ensing en Amalie Dideriksen slaagden hier wel in. Zij voegden zich bij de vier koplopers. Wie dacht dat de vier rensters uit de vroege vlucht daarna rijp waren voor de sloop, had het mis. Blaak demarreerde op tien kilometer van de finish en soleerde vervolgens naar de overwinning. Het peloton – met daarin leidster Van Vleuten – haalde de overige zes rensters nog terug, waarna Bronzini en Brand naar de plekken twee en drie sprintten.

Geef een reactie