Chaves moet Ronde van het Baskenland missen
donderdag 30 maart 2017 om 09:26

Chaves moet Ronde van het Baskenland missen

Esteban Chaves staat aanstaande maandag niet aan de start van de Ronde van het Baskenland. Volgens het Spaanse Zikoland kampt de Colombiaanse klimmer van Orica-Scott met een knieblessure.

Chaves werkt momenteel in zijn vaderland aan zijn herstel. Hij kwam dit jaar in actie tijdens de Tour Down Under, Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Herald Sun Tour. Het is nog onduidelijk wanneer Chaves – die dit jaar zijn debuut in de Tour wil maken – zijn seizoen kan hervatten.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
30 maart 2017 09:47
Jammer. Lijkt me in zijn voorbereiding verre van ideaal dit. Als het Baskenland is afgelopen heeft hij al 2 maanden geen wedstrijd meer gereden.
30 maart 2017 10:05
Heeft inderdaad al erg lang geen wedstrijden meer gereden. Chaves is volgens mij een renner die met relatief weinig wedstrijdritme in vorm kan raken, maar het rijden van de ronde van Romandie oid zal nu toch wel een noodzaak zijn. Hopen dat hij dat haalt met zijn knie.
30 maart 2017 10:24
Hopelijk krijgt hij dit snel onder de knie, kan soms lang duren, wel jammer van missen Baskenland.
30 maart 2017 10:25
Chaves blijkt geen koersritme nodig te hebben.

Reed 8 weken geen wedstrijden voor zijn 5e plek in de Vuelta van 2015.
Reed 6 weken geen wedstrijden voor zijn 2e plaats in de Giro van 2016.
Reed 1 dagje koers in 10 weken voor zijn 3e plaats in de Vuelta van 2016.
30 maart 2017 10:38
Blijft een raadsel die knie problemen bij gelouterde profs met bovenbenen en kuiten als boomstammen, niet de eerste dit jaar.
30 maart 2017 10:43
schipperaar: knieproblemen kunnen ook makkelijk uit overbelasting komen. Te weinig vocht tussen de schijven en het is raak. Spieren kunnen enkel bepaalde knie blessures opvangen. Andere, zoals een ontsteking zullen met rust moeten herstellen. Dus ik vind het niet echt een raadsel.
30 maart 2017 11:01
@ Orakel,
Hij heeft het misschien niet nodig voor een topklassering in een grote ronde, maar het is toch mooi om de toppers ook in het kleinere rondewerk aan de slag te zien? Niet alleen voor het spektakel, maar ook voor de WT-punten bijvoorbeeld.
30 maart 2017 11:02
@sepi
Na 10 jaar prof en dan overbelasting? Bij mij begon de ellende meestal met verandering van schoeisel of het tennis, lopen of fietsen was, direct een wedstrijd willen lopen/tennissen/fietsen op nieuwe schoenen. Vooral achilles was gevoelig.
30 maart 2017 11:28
Jij hebt dan ook enkel in de marge aangerommeld Schipperaar. Dat is een totaal andere belasting dan op gezette tijden op de limiet rijden en diep uit de reserves van het menselijk lichaam te putten.
30 maart 2017 11:29
Die Colombianen hebben uberhaupt geen koersritme nodig. Kijk Quintana, als die tot aan de Tour een rittenkoers rijdt eindigt hij op het podium.
30 maart 2017 11:35
Quintana is juist iemand die na veel koersen beter lijkt te presteren (een diesel). Zie bijvoorbeeld zijn goede prestaties in een Vuelta ná de Tour al gereden te hebben.
30 maart 2017 11:58
@orakel
Heerlijk dat complimenteuze, altijd leuk als anderen je verleden kunnen invullen, ga zo door. Ik had trouwens geen limiet maar een volbloed Gios die regelmatig de kaap van 300km overschreed en alleen profs hebben reserves natuurlijk, niet weggelegd voor de gewone mens.
30 maart 2017 12:20
@ schippie:
we hebben het hier over Chaves, en niet over jouw ongetwijfeld gerenommeerde sportcarriere.
on:
hopelijk herstelt hij snel.
30 maart 2017 12:25
Je mist het punt Schipperaar. In dit (en vele andere topics) gebruik je jouw eigen referentiekader als maatstaf voor training, belasting, techniek, recuperatie etc. Zoals jij je vraagtekens zet bij mijn compliment, zetten anderen vraagtekens bij zulke vergelijkingen. Je hoeft topsporters niet op een voetstuk te plaatsen om de conclusie te durven trekken dat topsport zwaar is en vergeleken met hobbysport echt maatwerk vraagt om richting 100% van het eigen kunnen te geraken.

On: inderdaad hopen dat hij snel herstelt en zijn pijlen richt op de Tour en niet op de Vuelta. Dan heeft Gesink misschien een kansje op podium (mits de vorm van zomer 2015).
30 maart 2017 12:43
@orakel
Welk punt mis jij, denk je nu echt dat fietsen zwaarder is dan straten maken en hobby sport kan idd topsport zijn zoals hockeyers, roeiers en zelfs schaatsers vaak gewoon een full/part time hobby job ernaast hebben.
Kijk naar Sagan die zijn fiets als hobby ziet en daardoor presteert in vergelijking met Boom die alle plezier ontbreekt lijkt het.
30 maart 2017 13:11
Schipperaar: zonder een stratenmaker te kort te doen durf ik zeker de conclusie te trekken dat het rijden voor een podium in de Tour vele malen meer vergt, zowel fysiek als mentaal, dan het maken van een straat.
Jij redeneert als volgt: Sagan heeft talent en plezier en komt daardoor tot grootse prestaties.
Mijn redenatie: Sagan heeft zich het schompes getraind vanaf jonge leeftijd en is momenteel zo sterk dat hij iets wat heel moeilijk is makkelijk doet lijken. Zoals Ebke Zonderland die bijna achteloos een drievoedige combinatie turnt. Dat is niet allereerst plezier en talent, maar tienduizenden uren aan bikkelharde training en opoffering van een normaal leven.
30 maart 2017 14:21
Wat een woordenspel hier!

Je kunt toch niet een dagelijkse baan vergelijken met topsport? Een dagelijkse baan is per definitie eigenlijk iets waar je dagelijks min of meer geacht word vergelijkbaar te presteren. Terwijl in topsport er echte pieken liggen. Als een renner in een jaar 22 wedstrijddagen heeft, maar daarin precies de Tour en het WK wint dan is het seizoen geslaagd.

Sowieso moet je voor topsport 24 uur en 7 dagen per week leven om die prestatie te leveren. En of je nu in een fabriek staat, ambtnaar bent, in de IT werkt of als je vertegenwoordiger van iets het land door crosst... Als je s'avonds bitterballen vreet en bier tankt (tenzij heel veel) zal je een dag later er niet echt minder van presteren. Je moet 40u per week opofferen om je werk te doen. Bij topsport moet je je hele week afstemmen om je prestatie te leveren.

Dat wil overigens niet zeggen dat je niet een baan kan hebben naast je sport-carriere. Je zult alleen dan dus naast je baan erg moeten opletten wat je doet. Iets wat je collega's die niet die sportcarriere hebben niet hoeven te doen.
30 maart 2017 14:22
@orakel
Sport is geen opoffering maar een lust, waarom denken nog altijd velen dat topsporters geen jeugd hadden, reed zelf liever door de duinen dan uit te gaan op zaterdagavond, daarna terrasje op de boelevaart, heerlijke ontlading en leuke mensen om je heen, wat geen sociaal leven?
Ebke heeft vielleicht veel meer spass gehad dan zijn leeftijds"genoten" die ladderzat op cafe zaten en daags daarop niet wisten hoe ze thuis waren gekomen tegen dat ze wakker werden bij zonsondergang.
30 maart 2017 14:28
Ik ging altijd helemaal naar de klote op Planet Rose om daarna met een chick achterop nog 35km door de betuwe richting huis te fietsen om 6:15, beetje het omgekeerde van Schippie dus.
30 maart 2017 14:39
@rv
Toch genoten op die leeftijd in ieder geval en je zakken ook nog vol kersen, de andere zo goed als leeg waarschijnlijk. Mooi dat we zo verschillend zijn, zou saai worden anders.
30 maart 2017 16:38
@rv het gaat er uiteindelijk toch om dat je geniet van wat je doet. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.