Chinese bond bestraft renner en ploeg na vechtpartij in Tour of Hainan

donderdag 9 november 2017 om 12:12
Chinese bond bestraft renner en ploeg na vechtpartij in Tour of Hainan

Xin Wang is door de Chinese wielerbond CCA voor zes maanden geschorst. Dat meldt Cycling Weekly. Wang ging eerder deze maand na de zevende etappe van de Tour of Hainan op de vuist met begeleiders van de Zwitserse nationale selectie.

Wang wordt voor zes maanden (t/m 4 mei 2018) uit de wielersport geweerd en mag bovendien twee jaar niet voor een profploeg rijden. Naast de renner werden ook teamarts Zhang Ya, masseur Fan Yunlong en team manager Feng Han van de Keyi Look-ploeg voor een jaar bestraft. Het team mag voor 2018 geen proflicentie aanvragen. De organisatie van de Tour of Hainan had eerder al besloten de renner en zijn ploeg nooit meer uit te nodigen.

Bekijk hier de beelden van het incident

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sagan=hulk 9 november 2017 om 13:04

Ik begrijp er geen snars van de hele ploeg geschorst wordt. Dat is typisch Chinees, dat communisme zit er nog altijd ingebakken.

0
leor 16 9 november 2017 om 13:08

Iets of wat overdreven reactie van die Xin, maar verder snap ik niet waarom er zo’n zware straf moet volgen. (zeker niet voor mensen die totaal niet betrokken waren)
Uiteindelijk is het vooral de bestuurder van de volgwagen die in de fout ging ..

0
illu 9 november 2017 om 15:10

Complete onzin deze straf natuurlijk… Is dit bindend of kan de UCI hier nog ingrijpen?

En wat voor straf komt er voor de bestuurder van de volgauto?

0
Emergo 9 november 2017 om 15:39

@Leor 16 “Ietwat overdreven reactie van die Xin” : volledig terecht dat deze mafkees zolang aan de kant wordt gezet, waarschijnlijk te veel sambal bij. Wat zijn ploeg er verder mee te maken heeft is mij een raadsel.

0
kleomantre 9 november 2017 om 17:12

In China waren zulke straffen altijd al normaal, en gniffelden we er vroeger om. Ze doen het blijkbaar nog steeds zo, maar het lachen kan ons ondertussen wel vergaan. Je hoeft hier maar iets te doen wat grensoverschrijdend is, maar nog niet te, dan komt de politiek correcte politie al om de hoek kijken. Vreemde lachwekkende wereld is het geworden.

T

0
Covadonga 9 november 2017 om 20:55

Wat is er nu precies gebeurd? Dat lees ik hier niet. En ook niet wat de straf is voor degene die hem zo boos heeft gemaakt. Dat de rnner bestraft wordt, snap ik. Maar alles er omheen straffen, gaat wel ver.

0
Luukvanm 10 november 2017 om 08:18

@Covadonga:
Aan het einde van het filmpje zie je dat hij van zijn fiets wordt gereden door de Zwitserse ploeg-auto

0
eppie_steppie 10 november 2017 om 08:31

Volgens mij houden de in onze ogen exorbitante straffen verband met de Chinese wij-cultuur. Een renner is geen individu die verantwoordelijk is voor zijn eigen keuzes, zoals wij gewoon zijn te denken. Hij is niets meer of minder dan een lid van een groep: zijn ploeg, het peleton, zijn land. Succes komt niet alleen hem toe, maar zijn hele achterban. In die lijn kun je een straf ook zien: hij heeft zichzelf, de mensen om hem heen en zijn ploeg tot schande gemaakt. Take one for the team, in extremis.

0
maklukzat 10 november 2017 om 09:25

6 maanden schorsing incl. de winter lijkt mij zo gek nog niet. Hoe deze renner na de wedstrijd tekeer gaat en de fietspomp nog uit de auto haalt. Daar mag best een goede straf tegenover staan.

In Nederland is het mode om een te pamperen en goed te praten. Uiteindelijk is iedereen daarmee slechter af.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone