Chris Froome gaat van start in de Ronde van Catalonië
foto: Cor Vos
dinsdag 5 februari 2019 om 14:42

Chris Froome gaat van start in de Ronde van Catalonië

Chris Froome zal dit seizoen deelnemen aan de Ronde van Catalonië. Dat heeft de organisatie van de WorldTour-wedstrijd (25-31 maart) bekendgemaakt. De 33-jarige ronderenner – die in juli mikt op een vijfde Tourzege – stond zes keer eerder aan de start van de Catalaanse rittenkoers.

In 2010 maakte Froome voor het eerst kennis met het Catalaanse wielerpubliek. Hij eindigde dat jaar slechts als 71e in het eindklassement, op bijna 25 minuten van winnaar Joaquím Rodríguez. Sindsdien is er echter veel veranderd.

Zo eindigde Froome in 2014 als zesde, terwijl hij twee jaar later als achtste finishte. Het meest opvallende is echter dat de klimmer nooit kon meedoen om de eindzege. Komt daar dit jaar verandering in? Hij zal dan wel moeten afrekenen met onder meer wereldkampioen én titelverdediger Alejandro Valverde, Thibaut Pinot en Romain Bardet.

Seizoensstart 
Froome zal over exact één week aan zijn seizoen beginnen. De Brit vertoeft op dit moment in Colombia, waar hij zal deelnemen aan de gelijknamige rittenkoers. “Voor de verandering”, zo liet hij eerder weten. “Ik kijk ernaar uit. Het is leuk om het eens anders aan te pakken.” Naast Froome starten ook thuisfavorieten Egan Bernal en Iván Ramiro Sosa namens Team Sky.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.