Chris Froome: “Ik ga elke seconde nodig hebben”
woensdag 10 juli 2013 om 19:21

Chris Froome: “Ik ga elke seconde nodig hebben”

Chris Froome

foto: Sirotti

Voor Chris Froome verliep de tijdrit naar Mont Saint Michel volgens plan. De drager van de gele trui vergrootte zijn voorsprong op zijn concurrenten voor de eindzege. De dagzege moest hij aan Tony Martin laten.

Froome treurt niet om de tweede plaats. “Ik ben erg blij met dit resultaat,” vertelde Froome op de site van zijn ploeg Team Sky. “Tony heeft fantastisch gereden, hij verdiende het om te winnen. Als wereldkampioen tijdrijden is dit zijn specialiteit,” geeft Froome aan. “Ik ben er blij met de tweede plaats en het feit dat ik mijn voorsprong op mijn concurrenten voor het algemeen klassement heb vergroot.”

Froome zette de snelste tussentijden neer, maar in het laatste gedeelte verloor hij tijd op Martin. “Er stond een erg sterke tegenwind richting het einde. De laatste paar kilometer was het echt vechten om mijn benen rond te krijgen,” kijkt hij terug. “Dit geeft mij een goede buffer met het oog op de komende dagen. Ik denk dat ik elke seconde nodig ga hebben als ik zie hoe sterk iedereen aan het rijden is.”

Verschillen Froome ten opzichte van concurrentie
Richie Porte: +1’09”
Michal Kwiatkowski: +1’19”
Bauke Mollema: +1’53”
Ajejandro Valverde: +2’00”
Alberto Contador: +2’03”
Roman Kreuziger: +2’06”
Jean-Christophe Péraud: + 2’10”
Cadel Evans: +2’18”
Laurens Ten Dam: +2″20
Maxime Monfort: +2’21”
Rui Costa: +2’52”
Nairo Quintana: +3’16”
Joaquin Rodriguez: +3’17”
Andy Schleck: +4’32”
(bron: Sporza)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.