Chris Froome: “Onachtzaam van Contador”
dinsdag 16 juli 2013 om 19:07

Chris Froome: “Onachtzaam van Contador”

Chris Froome Alberto Contador

foto: Sirotti

In de finale van de etappe naar Gap raakte geletruidrager Chris Froome tijdelijk achterop. Doordat Alberto Contador vlak voor hem in de afdaling ten val kwam, moest Froome even van de weg. Froome legt de schuld van het incident bij Contador.

“Het was een gevaarlijke afdaling en het was onachtzaam van Contador om op deze manier aan te vallen”, zegt hij op de site van zijn ploeg Team Sky. “Hij ging tot het uiterste in de bochten en ging net iets te ver toen hij voor mij viel. Ik moest even van de weg af om mijzelf te corrigeren. Ik moest uit mijn pedalen om verder te kunnen.”

Trouwe knecht Porte reed hem terug naar het groepje met onder meer Mollema. “Gelukkig had ik Richie Porte nog bij me,” blikt Froome terug. “Ik weet niet hoe vaak hij daarvoor een aanval gepareerd had. Ik mag blij zijn dat hij in mijn team rijdt”, stelt Froome.

Froome verdedigt zijn gele trui met glans, al moet hij erkennen dat het niet vanzelf gaat. “Er zijn hier geen saaie dagen. Het is elke dag zwaar. Wanneer ze niet aanvallen op de beklimmingen, dan doen ze dat wel in de afdalingen,” aldus Froome.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.