Chris Froome rijdt in drie Nederlandse na-Tourcriteriums
woensdag 17 juli 2013 om 10:01

Chris Froome rijdt in drie Nederlandse na-Tourcriteriums

Chris Froome

foto: Sirotti

Chris Froome zal na afloop van de Tour de France aan de start staan van de nodige criteriums in Nederland en België. Froome rijdt er drie in Nederland en vier in België. Daags na de slotrit in Parijs staat hij aan de start in het Belgische Aalst, zo vertelde de organisatie aan Het Nieuwsblad. Mocht de Brit er niet in slagen het geel naar Parijs te brengen, heeft het nog een akkoord met Alberto Contador achter de hand.

Naast een optreden in Aalst wordt Froome ook verwacht in Stiphout (dinsdag 23 juli), Sint-Niklaas (vrijdag 26 juli), Ninove (zondag 28 juli), Surhuisterveen (dinsdag 30 juli) en Antwerpen (woensdag 31 juli) en Etten-Leur (zondag 11 augustus).

In Stiphout krijgt Froome concurrentie van onder meer Bauke Mollema. In Wateringen (donderdag 25 juli) staan onder meer Laurens ten Dam en Marcel Kittel aan de start. Mark Cavendish is nog nergens aangekondigd. Peter Sagan maakte gisteren bekend geen Na-Tourcriteriums te rijden.

Op de slotdag van de Tour wordt op WielerFlits een groot artikel met exclusieve informatie over de na-Tour criteriums geplaatst.

Lees ook:
Na – Tour criteriums 2013

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.