Chris Froome ‘OK’ na valpartij in Catalonië

dinsdag 26 maart 2019 om 18:45
Chris Froome ‘OK’ na valpartij in Catalonië

foto: Cor Vos

Chris Froome is gevallen in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. De kopman van Team Sky raakte op zo’n veertig kilometer van de streep betrokken in een valpartij. Volgens zijn ploegleider Nicolas Portal is de Brit ‘OK’. 


De viervoudig Tourwinnaar zat snel weer op de fiets, maar bleek last te hebben van een hevig geschaafde rechterbil. Het peloton liet hij vervolgens lopen waardoor hij een kruis mag maken over zijn klassementsambities. Froome kwam uiteindelijk als 161e over de streep, op bijna een kwartier van ritwinnaar Michael Matthews.

Verraderlijke bocht 
Na afloop laat ploegleider Portal weten dat de schade meevalt. “Het lijkt erop dat Froomey ‘OK’ is. Hij weet nog steeds niet wat er precies is gebeurd, maar hij viel in een verraderlijke bocht. Ze waren daar bezig met wegwerkzaamheden, maar het wegdek was ook erg hobbelig.”

“Iemand raakte Froome, waardoor hij wegschoof en onderuit ging. Het bleek uiteindelijk onmogelijk om nog terug te keren, aangezien het tempo in het peloton te hoog lag. Chris is hier om Egan (Bernal, red) bij te staan, maar dit is wel heel erg jammer.”

“We moesten Egan ondersteunen”
Het was een opvallend beeld: een viervoudig Tourwinnaar die moederziel alleen in de achtergrond reed. “We konden echter niemand laten afzakken, omdat we anders minder renners in steun hadden voor Egan. Het was vandaag een technische finale, waardoor er breuken konden ontstaan. Het was belangrijk om Egan te ondersteunen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.