Christophe Laporte: “Fijn om te winnen, maar finishes zijn nerveus”
vrijdag 8 februari 2019 om 18:15

Christophe Laporte: “Fijn om te winnen, maar finishes zijn nerveus”

Christophe Laporte zette vandaag wat zaken recht in de Etoile de Bessèges, nadat hij gisteren naast de dagwinst greep en pas als vijfde eindigde. In La Calmette spurtte hij naar de ritzege na een boeiend duel met Clément Venturini en Enzo Wouters. De Fransman won vervolgens niet alleen de etappe, maar nam ook de leiderstrui over.

“Gisteren konden we niet meedoen om de overwinning, we raakten elkaar compleet kwijt. Daarom wilden we vandaag alles op alles zetten”, reageerde Laporte bij DirectVelo. “In de laatste vijftien kilometer deed de ploeg geweldig werk om me goed te plaatsen. Ik was de hele tijd omringd.” Een lekke band van Loïc Chetout bracht de plannen van Cofidis niet in de war. “We misten weliswaar iemand, maar andere renners vulden zijn rol in.”

Nervositeit veroorzaakte in de slotfase enkele valpartijen in het peloton. “Daardoor werd de koers nogal ontregeld. Er zijn veel sprinters in deze editie van de Etoile de Bessèges. Het is fijn om te winnen, maar de aankomsten zijn erg nerveus”, blikte de Fransman terug. Op 500 meter van de meet moest het peloton nog een rotonde nemen.

Rotonde
“Ik reed in vijfde of zesde positie. Die rotonde was lastig, zo kort voor de finish. Renners gingen er aan beide kanten langs. Ik begon mijn sprint bij het afdraaien van de rotonde om snelheid te maken, de voorste renners bij te halen en ze tot slot te passeren”, aldus Laporte, die vorig jaar tweede eindigde in het eindklassement van de Franse rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.