Christophe Laporte spurt naar ritwinst in Etoile de Bessèges

vrijdag 8 februari 2019 om 16:00
Christophe Laporte spurt naar ritwinst in Etoile de Bessèges

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Christophe Laporte heeft de tweede etappe van de Etoile de Bessèges op zijn naam geschreven. In La Calmette was de Fransman de snelste in de sprint. Clément Venturini eindigde op de tweede plaats, Enzo Wouters werd derde. Laporte is tevens de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Saint-Geniés-de-Malgoires, zo’n twintig kilometer ten noordwesten van Nîmes, was de startplaats van deze tweede rit van de Etoile de Bessèges, ook wel bekend als de Ster van Bessèges. Het peloton schoot uit de startblokken, want de kilometerteller tikte al spoedig de 60 kilometer per uur aan. Toch slaagden vijf renners er na een klein half uur in weg te komen: Pierre-Luc Périchon, Jérôme Cousin, Amaury Capiot, Romain Combaud en Emiel Vermeulen.

De voorsprong van de kopgroep bleef lange tijd rond de drie minuten hangen, maar bij het ingaan van de laatste zestig kilometer voerde het peloton het tempo langzaamaan op. Toen de marge nog maar een minuut bedroeg, vond Cousin het welletjes en zag Capiot aansluiten. De sprinters hadden deze etappe echter aangekruist in het routeboek en dus moest de Frans-Belgische alliantie inbinden op zestien kilometer van de meet.

Spannende slotkilometer
De treintjes van de sprinters leidden het pak naar de laatste kilometer, waarin Christophe Laporte een spannend duel met Clément Venturini en de Belg Enzo Wouters in zijn voordeel besliste. Met Roy Jans en Kenny Dehaes eindigden er nog twee Belgen in de top-10. Bram Welten was op de achtste plek de beste Nederlander in de uitslag. Laporte nam dankzij zijn ritzege ook de leiderstrui over van Bryan Coquard, die pas als negentiende over de streep kwam.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.