donderdag 21 december 2023 om 15:01

Cian Uijtdebroeks richt zich in 2024 op goed klassement in Giro d’Italia

Video De focus van Cian Uijtdebroeks ligt komend seizoen op de Giro d’Italia. Het Belgische toptalent, die nog altijd is verwikkeld in een transfersoap, hoopt in de Italiaanse ronde een goed klassement te rijden namens Visma | Lease a Bike.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De nog altijd maar 20-jarige Uijtdebroeks reed dit jaar in zijn eerste grote ronde, de Vuelta a España, al naar een knappe achtste plaats in het eindklassement. Na een sterke Vuelta hoopt de Belgische ronderenner in 2024 hetzelfde te doen in de Giro d’Italia. “De Giro wordt mijn hoofddoel”, verklapt Uijtdebroeks op de ploegenpresentatie van Visma | Lease a Bike in Amsterdam.

“Ik kijk heel erg uit naar die ronde. We willen als team etappes winnen, maar persoonlijk hoop ik ook een goed klassement te rijden. Ik kan echter wel zonder druk koersen. Ik krijg er een vrije rol en kan dan kijken hoever ik sta. Zeker met de aanwezigheid van iemand als Tadej Pogacar is het mooi om te zien waar ik nu sta. De volgende maanden kan ik kijken hoe we op dat niveau zullen raken.”

Uijtdebroeks zal in de komende Ronde van Italië onder meer koersen aan de zijde van twee andere Giro-debutanten. Wout van Aert gaat in de Italiaanse ronde op jacht naar etappezeges, sprinter Olav Kooij krijgt in de komende Giro voor het eerst de kans om zich te meten in een drieweekse rittenkoers.

Akkoord
Uijtdebroeks was donderdag dus aanwezig bij de ploegenpresentatie van Visma | Lease a Bike, maar de jonge renner was de laatste weken verwikkeld in een heuse transfersoap. De Belg werd enkele weken geleden als nieuwste aanwinst gepresenteerd, maar BORA-hansgrohe was lange tijd van mening dat de Belg nog altijd deel uitmaakte van de selectie van de Duitse formatie.

BORA-hansgrohe deelde enkele uren na de ploegpresentatie van Visma | Lease A Bike echter mee dat de plooien zijn gladgestreken. Er is een overeenkomst bereikt tussen Uijtdebroeks, zijn nu voormalige werkgever BORA-hansgrohe en zijn huidige ploeg Visma | Lease a Bike. Daarnaast is de UCI akkoord gegaan met de transfer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.