Ciccone boekt langverwachte zege: “Ben echt opgelucht”

dinsdag 28 mei 2019 om 19:21
Ciccone boekt langverwachte zege: “Ben echt opgelucht”

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone was al drager van de bergtrui, maar de Italiaan greep telkens net naast de ritzege in deze Giro d’Italia. Tot vandaag, aangezien de renner van Trek-Segafredo naar de zege wist te sprinten in Ponte di Legno. “Ik ben echt opgelucht!”, zo vertelde een blije Ciccone in het flashinterview.

Ciccone is deze Giro een van de smaakmakers, aangezien de Italiaan al veelvuldig in de aanval ging. Het leverde hem al de bergtrui op, maar een ritzege zat er nog niet in. Maar in Ponti di Legno wist hij zijn medevluchter Jan Hirt uit het wiel te sprinten. “Ik ben heel goed in vorm, maar kon maar geen etappe winnen.”

Het was een heroïsche rit richting Ponte di Legno, aangezien de regen met bakken uit de hemel viel. Zo moesten de renners de gevreesde Mortirolo in bijzonder slechte weersomstandigheden afwerken. “Ik sta nog te rillen van de kou”, aldus Ciccone. “Ik kon op de top van de Mortirolo geen jasje aandoen, aangezien mijn handschoenen te nat waren.”

Zee van voorsprong in het bergklassement 
Ciccone moest in de finale afrekenen met Hirt, die lange tijd weigerde mee te werken. “Dat was vervelend, maar alles is weer goed tussen ons”, zo besluit Ciccone. De 24-jarige klimmer heeft de bergtrui overigens voor het grijpen, aangezien zijn naaste ‘belager’ Richard Carapaz volgt op maar liefst 163 punten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.