Lewis Askey, Circuit des Ardennes, Boeckmans, Healthy Ageing Tour
Cees Bol - foto: Petros Gkotsis
zondag 8 april 2018 om 20:00

Lewis Askey, Circuit des Ardennes, Boeckmans, Healthy Ageing Tour

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Parijs-Roubaix voor junioren, het Circuit des Ardennes en Kris Boeckmans.

Lewis Askey bezorgt Britten nieuwe zege in Parijs-Roubaix voor junioren

Lewis Askey heeft Parijs-Roubaix voor junioren gewonnen. De 16-jarige Brit bleef de Italiaan Samuele Manfredi voor. De Deen Mattias Skjelmose Jensen legde beslag op de derde plaats. Edo Maas was op een vierde plek de beste Nederlander. Het is de tweede Britse zege op rij. Askey volgt op de erelijst Tom Pidcock op.


Cornu en Oliveira winnen in Circuit des Ardennes, Bol tweede in eindklassement

Cees Bol heeft zich op de slotdag van het Circuit des Ardennes verzekerd van de tweede plaats in het eindklassement. De 22-jarige Nederlander van SEG Racing moest enkel de Fransman Anthony Maldonado (St Michel-Auber93) voor zich dulden.

Op de laatste dag van de Franse rittenkoers werden er twee etappes verreden. Jeremy Cornu van Direct Energie won de 79 kilometer lange ochtendrit. Roy Jans verloor hierin zijn leiderstrui aan Maldonado. In de 106 kilometer lange middagrit was de Portugees Ivo Oliveira van Hagens Berman Axeon de sterkste.


Boeckmans niet in Parijs-Roubaix door valpartij

Kris Boeckmans stond vandaag onverwacht niet aan de start van Parijs-Roubaix. De Belgische coureur kwam tijdens een laatste trainingsrit, de dag voor de koers, ten val. In het ziekenhuis werden geen breuken geconstateerd maar hij moet wel vier dagen rust nemen. Tegenover Sporza vertelt Boeckmans dat hij stevig baalt. “Dit is een ferme tegenvaller. Woensdag werd ik gediskwalificeerd in de Scheldeprijs en dat met een zeer goed gevoel in de benen. Nu kan ik er niet bij zijn in Roubaix, dat is echt balen. Het is blijkbaar mijn week niet. Parijs-Roubaix is een koers waar ik van houd, een unieke, heroïsche wedstrijd. Ik wilde graag mijn werk doen voor de ploeg en Bert De Backer helpen. Nu sta ik aan de kant en dat is zeer frustrerend”, vertelt hij.


Healthy Ageing Tour voor junioren

Naast de eindzege van Amy Pieters bij de dames, was er in de Healthy Ageing Tour ook bij de junioren ook een Nederlandse overwinning te vieren. De slotrit werd namelijk gewonnen door de Drentse Lonneke Uneken. De eindzege moest zij laten aan de Britse Pfeiffer Georgi.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
8 april 2018 20:35
Het wachten is nog steeds op de 21 minuten achterstand etappe in de Tour du Maroc, met Vermeulen op een mooie tweede plek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.