Coach Tom Pidcock gelooft in LBL-kansen van Brit: “Hij heeft Pogacar en Van der Poel al eerder geklopt”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 10:09

Coach Tom Pidcock gelooft in LBL-kansen van Brit: “Hij heeft Pogacar en Van der Poel al eerder geklopt”

Na een tweede en derde plaats in de Amstel Gold Race, was het zondag eindelijk raak voor Tom Pidcock. De Brit was de snelste van een kopgroep van vier en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen. Nu mikt hij op succes in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, vertelt zijn coach Kurt Bogaerts.

“Het is een mooie overwinning”, zegt Bogaerts na de Amstel Gold Race tegen Het Laatste Nieuws. “Maar het eindigt hier niet. We blijven kalm en we doen verder.” Deze week staan immers ook nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op het programma, de volgende grote doelen van Pidcock. “Tom is volwassen genoeg om de focus te houden. Als hij goed recupereert van de Amstel, moeten de benen er zijn om twee keer de finale te rijden.”

Pidcock was in 2021 al eens zesde in de Waalse Pijl, maar vorig jaar kwam hij niet verder dan een achttiende plek. Vier dagen later werd hij wel tweede in Luik-Bastenaken-Luik, al was dat op grote achterstand van Remco Evenepoel. “Vorig jaar liepen we achterop, na een val en een hersenschudding in de Tirreno-Adriatico. Nu heeft hij een grote overwinning op zak. Dat maakt het wel makkelijker. De voorbije vier jaar heeft hij altijd een grote koers gewonnen, hij heeft bewezen dat hij met de groten in duel kan gaan.”

Van der Poel en Pogacar
Bogaerts gelooft dat zijn poulain ook kan wedijveren met veelvraten Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel, die zondag beiden aan de start staan van La Doyenne. “Als je geloofde wat je las, had Mathieu de Amstel ook al gewonnen, nog voor hij was gereden. Dat is niet gebeurd. Het zijn ook maar mensen. Iedereen moet de koers rijden. Woensdag op de Muur van Hoei komt het aan op een goede positionering. In Luik probeert hij Pogacar en Van der Poel te kloppen, zoals hij in het verleden al heeft gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.