Colbrelli reageert op incident met Roglic: “Ik ben niet de schuldige”
foto: Cor Vos
maandag 28 juni 2021 om 21:02

Colbrelli reageert op incident met Roglic: “Ik ben niet de schuldige”

Sonny Colbrelli heeft via zijn ploeg Bahrain Victorious gereageerd op het incident met Primož Roglič in de finale van de derde etappe van de Tour de France. Na een aanraking met de Italiaanse kampioen kwam de Tourfavoriet hard ten val. Roglič noemde het een bodycheck, maar Colbrelli spreekt dat tegen.

“Natuurlijk is het nooit leuk om iemand te zien vallen”, begint de sprinter. “De valpartij met Roglič was vooral ongelukkig. Het peloton maakte een beweging van links naar rechts op de smalle wegen in de finale van de rit. Roglič kwam van achter om op te schuiven en onze sturen bleven in elkaar haken.”

Vervolgens kwam de kopman van Jumbo-Visma ten val. “We lagen bijna allebei op de grond”, zegt Colbrelli. “Alleen door wat geluk kon ik zelf op mijn fiets blijven zitten. Mijn reactie na de crash was meer uit angst van iets anders. Ik vind het jammer voor Roglič en had gewild dat het nooit was gebeurd, maar ik denk dat ik niet de schuldige ben.”

Uiteindelijk overleefde Colbrelli de chaotische finale naar Pontivy. Hij leek te kunnen sprinten om de ritzege, maar moest in extremis nog uitwijken voor de valpartij van Caleb Ewan en Peter Sagan. De Italiaanse kampioen moest het daardoor doen met een vijfde plaats.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2021 22:38
Colbrelli zit er wel dikwijls tussen. In de Dauphiné reed hij vrijwillig en heel agressief Van Wildert aan die slechts door een mirakel recht bleef. Schandalig gewoon dat hij toen niet werd uitgesloten, daar hij ook nog eens de rit won twee minuten later. Vies ventje om in het oog te houden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.