Contador maakt zich geen zorgen na kwijtraken leiderstrui
Foto: Sirotti
zaterdag 11 juni 2016 om 10:24

Contador maakt zich geen zorgen na kwijtraken leiderstrui

Alberto Contador moest gisteren de gele trui in het Critérium du Dauphiné afstaan aan Chris Froome. Op de slotklim gaf de Spanjaard een kleine halve minuut toe, maar hij ziet dit niet als een slecht voorteken. “Ik probeerde te volgen, maar ik heb nog wat meer snelheid in de benen nodig”, vertelde hij na de etappe aan Cyclingnews. “Dat heb ik voor de wedstrijd al aangegeven.”

Contador gaf uiteindelijk 21 seconden toe en staat, mede door bonificatieseconden, in het klassement op een achterstand van 27 tellen. “Ik ben blij dat het tijdsverschil binnen de perken bleef. Er komen nog zware dagen aan, we zullen zien wat er gebeurt.”

De kopman van Tinkoff wil in de Dauphiné de puntjes op de i zetten wat betreft zijn vorm voor de Tour de France. “Ik weet zeker dat het vanaf nu elke dag beter zal gaan. Het doel is de Tour de France, dat heb ik altijd gezegd en dat geldt nog voor de volle honderd procent.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2016 10:27
Zelfde geldt voor Pinot en Aru..staan er uiteindelijk wel de komende weken. Moeten er nog even doorheen komen. We hebben het de afgelopen jaren vaak genoeg gezien, die voorbereidingskoersen zeggen niet alles.
11 juni 2016 10:50
Binnen de perken? Ik vind 21 seconden in 2 kilometer toch best een verschil...

@sprintgeit
Dat klopt, maar er zijn tegelijkertijd ook altijd wel een paar klassementsrenners die onder de maat presteren in de Tour.
11 juni 2016 11:04
Jantje lacht, jantje huilt. Paar dagen terug was Contador het helemaal, nu is hij de loser. Contador en Froome hebben allebei uitgedeeld, dus quitte. Contador verliest seconden op een slotklim van een paar km. Froome verloor een paar seconden in een klimtijdrit van een paar km. Het zegt allemaal niets nog want ze bereiden zich voor op de tour. Het maakt alleen duidelijk dat ze allebei goed bezig zijn. En na gisteren blijkt dat Froome gewoon de te kloppen man is. Maar dat was ie voor de dauphine ook al. Worden interessante weken!
11 juni 2016 11:42
Geloof niet dat ie hier perse wil winnen maar hoop toch dat ie toeslaat op de Madeleine, zou de dag een stuk aantrekkelijker maken zoals destijds met Schleck.
11 juni 2016 11:49
@foto
Prodent/Sensodyne/Elmex heeft ook weer nieuw boegbeeld aan Contador!
11 juni 2016 11:49
1 zwaluw maakt nog geen zomer, en 1 trage zwaluw maakt nog geen herfst!
Weet iemand waar je op z'n vroegste de koninginnerit vandaag kunt kijken op t.v?
11 juni 2016 12:09
Natuurlijk staan Pinot, Contador en Aru er gewoon in de Tour.
Je moet aan zo'n etappe als gisteren niet al teveel conclusies trekken.
De etappe die Aru won geeft aan dat hij in orde is. Dat was klasse! Dat geldt ook voor Contador tijdens de proloog. En nu dus Froome op zijn beurt. Dat zijn betere maatstaven dan een etappe waarin je wat seconden verliest.
11 juni 2016 12:35
Op Sporza staat een interview met Quitana waarin hij zegt getraind te hebben op de enorme tempoversnellingen van Froome.
Dit bedoelde ik in mijn vorige post dus, neem aan dat Contador hier ook wel op voorbereid zal hebben.
Gisteren zagen we al dat Porte al duidelijk makkelijk kon bijblijven en er ook op getraind zal hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.