Cookson: “Niet verrast bij tweeweekse Vuelta”
foto: Sirotti
zondag 20 maart 2016 om 08:17

Cookson: “Niet verrast bij tweeweekse Vuelta”

Brian Cookson heeft bij zijn bezoek aan Milaan-San Remo ook de pers te woord gestaan. Tegen La Gazzetta vertelde de UCI-voorzitter over een mogelijke inkorting van de Vuelta a España en de inkrimping van teams in grote rondes.

“Persoonlijk denk ik dat de Tour en de Giro drie weken moeten blijven”, aldus de Brit. “Maar ik ben niet verrast bij een tweeweekse Vuelta. Een mogelijke vermindering van negen naar acht renners per ploeg juich ik toe, maar ik denk dat de organisatoren en ploegen kunnen bepalen wat de beste beslissing is.”

Als UCI-voorzitter is Cookson momenteel nog in gesprek met de ASO. De Franse organisator van onder meer de Tour en de Vuelta is van plan om haar wedstrijden vanaf 2017 terug te trekken uit de WorldTour. “Ik denk dat hun vertrek een fout zal zijn. Ik praat met ASO-managers en zal niet te veel details vertellen, maar ik ben tevreden. We zullen een oplossing vinden. Alles is nog mogelijk. Er zijn minstens twintig races geïnteresseerd om deel uit te maken van de WorldTour, dus er is potentie om te groeien.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2016 08:12
@ Hakkie2

Tuurlijk mag je de Vuelta de minste vinden, maar je zou je argument ook kunnen omdraaien: In plaats van toppers die niet echt meer hoeven, zijn er ook toppers die wat recht te zetten hebben na bijvoorbeeld een zwakke tour. Hetgeen de koers attractiever maakt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.