Crome wint slotrit in Herald Sun Tour, eindzege Chaves
foto: Mitchelton-Scott
zondag 4 februari 2018 om 07:52

Crome wint slotrit in Herald Sun Tour, eindzege Chaves

Sam Crome heeft de slotetappe van de Herald Sun Tour gewonnen. De 24-jarige Australiër van Bennelong SwissWellness kwam na een 152,1 kilometer lange rit met start en aankomst in Kinglake als eerste over de finish. Esteban Chaves verzekerde zich van de eindoverwinning.

De slotrit werd gekleurd door een ontsnapping van 14 renners met onder meer Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Mitchelton-Scott gaf de vluchters echter niet te veel ruimte en liet de maximale voorsprong niet verder oplopen dan anderhalve minuut. In de slotronde werden de laatste vluchters in aanloop naar de slotklim ingelopen. Tijdens deze beklimming op zeven kilometer van de finish vond er een serieuze schifting plaats. Crome won vervolgens de sprint van een uitgedund peloton.

Chaves volgt op de erelijst zijn ploeggenoot Damien Howson op. Het is voor de 28-jarige Colombiaan na de Abu Dhabi Tour in 2015 de tweede keer in zijn loopbaan dat hij het eindklassement van een rittenkoers wint. Met Cameron Meyer (tweede) en Howson (derde) bestaat het volledige eindpodium uit renners van Mitchelton-Scott.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2018 08:01
De laatste tijd ontbreken de klassementen onder het verslag.
Wat is de reden hiervan?

reactie wf: Inmiddels opgelost
4 februari 2018 09:47
Mitchelton-Scott zal tevreden zijn, 1,2 en 3.
4 februari 2018 10:56
De NOS kopt 'Eindzege Chaves in Herald Sun Tour, Roompot speelt zich in de kijker'. Ik heb niet echt het idee dat de oranje brigade zich nou zoveel in beeld heeft gefietst.
4 februari 2018 12:04
De "sprinters" kwamen er niet meer aan te pas in de eindsprint... Zal een pittige finale geweest zijn.
4 februari 2018 14:37
@AWestie
Heb het artikel van de NOS ook even gelezen om te achterhalen wat Roompot heeft gepresteerd afgelopen week. Ze zijn me niet opgevallen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.