Cuesta hoopt op 17e Vuelta-deelname
vrijdag 13 november 2009 om 10:11

Cuesta hoopt op 17e Vuelta-deelname

Hoewel hij 41 jaar oud zou zijn, denkt Iñigo Cuesta al aan de Vuelta a España in 2010. De Spaanse veteraan hoopt dat Cervélo, waar hij nog een jaar onder contract staat, hem weer meeneemt naar zijn geboorteland. Het zou een verlenging van zijn record betekenen.

Iñigo Cuesta is al jaren een gewaardeerde knecht in het peloton. Maar de stille Spanjaard heeft haast ongemerkt wel een bijzonder record bijeen gefietst: liefst 16 maal deed hij al mee aan de Vuelta.

“Mensen praten er veel over en hoewel het slechts een nummer is, realiseer ik me dat het toch enigszins van belang is”, vertelt hij in het Spaanse dagblad Marca. “Hopelijk ben ik er op mijn 41e weer. En als ik er terug ben gekomen, ga ik waarschijnlijk gewoon door. Hoewel er nog niets definitief is.”

Wat is dan het geheim van de man die in 1994 al in de Vuelta debuteerde? “Ik ben zo gelukkig om te doen waar ik van houd en altijd van gedroomd heb”, is het simpele antwoord. “Waar kan ik nog meer om vragen? Het gaat niet om je leeftijd, maar om je instelling. Ik let goed op mijn training, eten en rusten. Wielrennen is een teamsport en je moet weleens werken voor anderen. Maar als iemand wint, is de basis het werk van zijn ploeggenoten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.