Daniel Martin klaar voor UAE Emirates-debuut
dinsdag 13 februari 2018 om 09:35

Daniel Martin klaar voor UAE Emirates-debuut

Daniel Martin maakt morgen zijn debuut in de kleuren van UAE Emirates tijdens de Volta ao Algarve. De Ier, vorig jaar twaalfde in de UCI WorldTour-ranking, kan niet wachten tot hij zijn rugnummer mag opspelden.

“Ik voel een mengeling van zenuwen en opwinding”, aldus Martin. “Het is altijd spannend om terug te keren in de koers en te ontdekken hoe het niveau is. Ik voel me goed en heb goed getraind in de wintermaanden, maar koersen is natuurlijk altijd anders.”

De Ier verruilde deze winter Quick-Step Floors voor de WorldTour-formatie uit de Verenigde Arabische Emiraten en rijdt in Portugal zijn eerste kilometers in dienst van zijn nieuwe werkgever, tevens als voorbereiding op de Tour de France.

“Natuurlijk kost het tijd om goed samen te werken met deze geweldige groep, maar we hebben al twee leuke trainingskampen gehad waar we veel hebben gelachen en elkaar beter hebben leren kennen. We staan met een sterk team aan de start in de Algarve, dus ik kan niet wachten tot we beginnen”, meldde hij tot slot.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 februari 2018 10:34
Ik blijf het moeilijk te vinden dat renners in februari koersen rijden als voorbereiding op de TDF in juli. Dat is 5 maanden later...!!!! Je kan toch even wat pieken en dan terug opbouwen in die tijd? Het lijkt alsof sommigen maar 1 keer kunnen pieken op één seizoen.
13 februari 2018 11:18
Ik vermoed dat Dan Martin toch ook pielt richting waalse pijl -lbl
13 februari 2018 16:44
Is dat een bewuste typefout Drikkes?
13 februari 2018 22:21
Net als Kittel zal hij niet meer de resultaten rijden van vorig jaar, die twee gaan gewoon cashen. QS heeft de sterkere en jongere Alaphilippe kunnen houden én heeft de meer ambitieuze Viviani kunnen aantrekken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.