Daniele Ratto en Sébastien Chavanel zetten punt achter carrière
Daniele Ratto - Foto: Sirotti
dinsdag 13 september 2016 om 15:00

Daniele Ratto en Sébastien Chavanel zetten punt achter carrière

Daniele Ratto en Sebastien Chavanel keren volgend seizoen niet meer terug in het profpeloton. Beide renners maakten vandaag bekend een punt achter hun carrière te zetten.

De Italiaan Ratto (26) begon in 2010 zijn carrière bij het bescheiden Carmiooro-NGC. Als neo-prof won hij de Italiaanse eendagskoers Gp Industria & Artigianato. Via Geox-TMC en Liquigas kwam hij terecht bij Cannondale. In het shirt van de Amerikaanse formatie won hij in 2013 de Vuelta-rit naar Coll de la Gallina. De afgelopen jaren reed hij voor UnitedHealthcare en Androni Giocatolli. Hij vertelt aan Tutto Bici dat hij er na zeven seizoenen als prof voor kiest om in zijn thuisland amateurrenners te gaan begeleiden.

Sébastien Chavanel

Sebastien Chavanel – Foto: Sirotti

Ook Sébastien Chavanel hangt zijn fiets aan de wilgen. De 35-jarige Fransman vertelde aan La Nouvelle Republique dat hij een punt zet achter zijn carrière. De jongere broer van Sylvain Chavanel was 14 jaar beroepsrenner en reed zijn gehele carrière in Franse dienst. Hij kwam uit voor Brioches La Boulangère, Bouygues, Francaise des Jeux, Europcar en opnieuw FDJ. Op zijn palmares staan de GP de Denain (2007), het eindklassement in de Tour de Picardie (2008) en ritzeges in de Ster van Bessèges, Ronde van Wallonië en het Circuit De Lorraine. Hij hoopt als ploegleider bij de wielersport betrokken te blijven.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
13 september 2016 16:59
Interessante keuze van Ratto. Was toch zeker geen slechte renner. En Chavanel is natuurlijk al op leeftijd, geen rare keuze om te stoppen.
13 september 2016 21:15
Nooit vertrouwd, geen van de twee. Vooral die Ratto niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.