Daryl Impey voor zevende jaar op rij beste tijdrijder van Zuid-Afrika

vrijdag 8 februari 2019 om 13:38
Daryl Impey voor zevende jaar op rij beste tijdrijder van Zuid-Afrika

foto: Cor Vos

De nationale titel tijdrijden van Zuid-Afrika is opnieuw een prooi voor Daryl Impey. De renner van Mitchelton-Scott wist de afgelopen zes jaar de rit tegen de klok ook al te winnen. Stefan de Bod (Dimension Data) werd tweede en Louis Meintjes (Dimension Data) pakte het brons.

In Tschwane wachtte de renners een 52 kilometer lang parcours. Met een gemiddelde snelheid van 54 km/u reed de winnaar van de Tour Down Under naar de winst. Impey deed meer dan 57 minuten over zijn wedstrijd, 1:12 korter dan de nummer twee. De Bod won vorig jaar het beloftenkampioenschap tijdrijden. Na de derde plaats (voor Meintjes) volgt een groot gat met de nummer vier: Kent Main (+3.22).

Moolman door drie vrouwen geklopt
Bij de vrouwen ging de nationale titel (donderdag verreden) naar Liezel Jordaan. Vorig jaar was de 23-jarige renster bovendien de beste in de tijdrit. Zanri Rossouw en Juanita Venter werden respectievelijk tweede en derde. De enige Zuid-Afrikaanse renster die we vaak van voren zien in Europese wedstrijden, Ashleigh Moolman (CCC-Liv), werd slechts vierde. Moolman deed 2.27 langer over de 26 kilometer lange wedstrijd dan Jordaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.