David Millar baalt van mislopen gele trui
maandag 1 juli 2013 om 11:26

David Millar baalt van mislopen gele trui

Millar

foto: Sirotti

David Millar was zondag in de tweede etappe van de Tour de France slechts één seconde verwijderd van de gele trui. Als Jan Bakelants terug was gepakt, had de Brit van Garmin-Sharp de leiderstrui aan mogen trekken. “Dit is heel teleurstellend”, zegt Millar tegenover Cyclingnews. “We waren ook gewoon te moe. Ik had overal kramp, ik moest de sprint vanuit mijn zadel afwerken.”

“Het was heel zwaar om alles bij elkaar te houden. En als je kapot zit, dan is het moeilijk om de zaken te coördineren, om het overzicht te bewaren”, aldus Millar. “Ik wist dat ik een heel goede kans op het geel maakte als ik redelijk zou sprinten. Ik koos het wiel van Daryl Impey en ik lette ook op Simon Gerrans. Maar toen kreeg ik kramp.”

De renner van Garmin-Sharp verwacht niet dat hij maandag een herkansing krijgt. “Dan krijgen we een heel moeilijke etappe. Ik denk dat een groepje van vijf renners zal strijden om de zege. Waarschijnlijk zal eerder een van onze klimmers voorin zitten dan ik, maar ik doe mijn best.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.