Amerikaanse eendagskoers die Sep Vanmarcke won, neemt noodgedwongen sabbatjaar
vrijdag 10 mei 2024 om 09:12

Amerikaanse eendagskoers die Sep Vanmarcke won, neemt noodgedwongen sabbatjaar

De organisatoren van de Maryland Cycling Classic, de enige eendagskoers in de Verenigde Staten op de UCI-kalender, hebben aangekondigd dat hun wedstrijd dit jaar niet kan doorgaan. De wedstrijd stond gepland op 1 september.

De reden van de afgelasting is een verkeerstechnische. Eind maart stortte de Francis Scott Key Bridge in nadat een vrachtschip de brug raakte. En dat ongeval zorgt voor blijvende verkeersproblemen. Zo’n 30.000 mensen moeten dagelijks een langere route nemen, langs wegen die ook in de Maryland Cycling Classic zouden worden opgenomen, zo meldt Cyclingnews.

Om het de bewoners niet nog lastiger te maken en de verkeerssituatie in en rond Baltimore niet nog meer onder druk te zetten, heeft de organisatie beslist om in 2024 een sabbatjaar te houden. Ook het feit dat de Grote Prijs van Québec en Montréal een week later dan andere jaren op de kalender staan en ploegen dus minder geneigd zullen zijn om die wedstrijden met de Maryland Cycling Classic te combineren, droeg bij aan die beslissing. In 2025 wil de organisatie de Amerikaanse wedstrijd wél opnieuw op de kalender krijgen.

Mattias Skjelmose blijft zo nog een jaar langer de laatste winnaar van de eendagskoers, die in 2022 voor het eerst op de UCI-kalender stond. Sep Vanmarcke werd toen winnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.