Mattias Skjelmose maakt favorietenrol waar in Maryland Cycling Classic
foto: Cor Vos (archief)
maandag 4 september 2023 om 08:06

Mattias Skjelmose maakt favorietenrol waar in Maryland Cycling Classic

Mattias Skjelmose heeft solo de tweede editie van de Maryland Cycling Classic gewonnen. De kopman van Lidl-Trek was vooraf de grote topfavoriet om de heuvelachtige koers in de Verenigde Staten te winnen, en die rol maakte hij waar. In de finale reed hij weg uit een elitegroep. Ruim twee minuten later werd Neilson Powless (EF Education-EasyPost) tweede en Hugo Houle (Israel-Premier Tech) derde.

In de omgeving van Baltimore had de organisatie van de Maryland Cycling Classic een ronde uitgetekend van bijna 200 kilometer. Onderweg lagen nauwelijks echt lange beklimmingen, maar door het continue op en afrijden in het Amerikaanse binnenland werden onderweg toch bijna 3000 hoogtemeters aangetikt.

Dit zorgde ervoor dat de de nieuwe PRO-wedstrijd als het ware een afvalrace werd. Halverwege lag het deelnemersveld uit elkaar en bleven er nog 35 renners over voor de overwinning. Op de lokale ronden zouden er vijf renners overblijven. Skjelmose, Powless, Houle, Lucas Hamilton en Toms Skujins.

Lidl-Trek zou in die slotfase het ploegenspel spelen door eerst Skujins te laten aanvallen. Toen de Let werd teruggepakt, rook Skjelmose zijn kans. De kopman schoot ervandoor en zou met minuten voorsprong op zijn concurrenten over de finish komen.

Deens kampioen Skjelmose is op de erelijst van de Maryland Cycling Classic (UCI 1.Pro) de opvolger van de inmiddels gestopte Sep Vanmarcke, die vorig jaar de allereerste editie won. Voor Lidl-Trek is het een belangrijke wedstrijd, omdat hoofdsponsor Trek gehuisvest is in de Verenigde Staten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.