Patrick Lefevere zag Alaphilippe heropleven: “Na de Giro nog eens samenzitten”
Foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 08:27

Patrick Lefevere zag Alaphilippe heropleven: “Na de Giro nog eens samenzitten”

Julian Alaphilippe kwam dichtbij een tweede ritzege voor Soudal Quick-Step in de Giro d’Italia, maar de Franse ex-wereldkampioen stootte op een sterke Pelayo Sanchez. Ploegbaas Patrick Lefevere zag het gebeuren vanop de eerste rij, zo vertelt hij in HLN.

“Dit is jammer voor hem en de ploeg. Het had een enorme boost geweest, maar er valt Julian weinig te verwijten. Als ik naar de sprint terugkijk, ging hij misschien net te vroeg aan, maar die andere jongen oogde frisser”, aldus Lefevere. “Het had een enorme boost betekend voor ons, maar ook zonder die tweede ritzege zie ik een ploeg die functioneert. Dat doet deugd.”

Verbaasd over de goede vorm van zijn poulain, was Lefevere niet. “Julian heeft hard gewerkt en oogt scherp. De Giro duurt nog meer dan twee weken. Er komen nog kansen. Ritwinst zou een boost voor zijn moraal betekenen.”

De ploegbaas bekritiseerde Alaphilippe, die einde contract bij de ploeg is aan het einde van het jaar, enkele malen in de media, maar hun band is volgens Lefevere zelf nog steeds uitstekend. “Er zijn een paar stomme dingen naar buiten gebracht, maar hij rijdt al sinds zijn zeventiende bij ons. In elke relatie van meer dan tien jaar stormt het wel eens, toch?”

“Zijn makelaar Dries Smets heeft daags voor de Giro gesproken met onze COO Jurgen Foré. We zijn overeengekomen dat we na de Giro nog eens zullen samenzitten. Het is te vroeg om zo ver vooruit te kijken. Hij is geen goedkope jongen, dat weten we ook, maar ik wil daar eigenlijk liever niet over spreken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.