De Hammer Series: Een vernieuwend wielerweekend in Limburg
zaterdag 27 mei 2017 om 10:00

De Hammer Series: Een vernieuwend wielerweekend in Limburg

Het eerste weekend van juni vormt het Limburg van Tom Dumoulin het decor van de eerste editie van een een splinternieuwe wielerwedstrijd. Tijdens de Hammer Series wordt er van 1 tot 4 juni gezocht naar de beste wielerploeg ter wereld.

De Hammer Series wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Op initiatief van Velon is er nu een serie wedstrijden, waarin enkele spannende ingrediënten uit het baanwielrennen gekopieerd zijn naar de weg. Limburg krijgt de primeur. Na drie dagen klimmen, sprinten en een ploegenachtervolging wordt de meest allround ploeg gekroond tot het beste wielerteam ter wereld.

Minder dan een week na de Giro d’Italia zijn enkele hoofdrolspelers uit La Corsa Rosa in Limburg te bewonderen. Op de startlijst is Tom Dumoulin de grootste naam, maar ook ritwinnaars Fernando Gaviria, André Greipel en Caleb Ewan geven acte de presence. Ook de namen van onder meer Dylan Groenewegen, Lars Boom, Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar, Tim Wellens en Sep Vanmarcke prijken op de deelnemerslijst.

Naast de wielerkoersen worden er in Limburg ook ook tal van randactiviteiten georganiseerd. Er is een vierdaags wielerfestival, een fan village, expo, entertainment, jeugd experience, team bus parade, live muziek en er vinden open jeugdwedstrijden plaats. Op zaterdag is de Hammer Toertocht over 50, 75, 100 en 150 kilometer.

Programma Hammer Series Sportzone Limburg

Donderdag 1 juni: Teampresentatie
Er staan 18 teams aan de start. Naast de Nederlandse ploegen LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij, zijn ook topteams als Sky, Movistar, Quick-Step, Lotto Soudal en Trek-Segafredo van de partij. Om 19:00 is in Sportzone Limburg de ploegenpresentatie, die gevolgd wordt door een Opening Party.

Vrijdag 2 juni: Hammer Climb
Op de eerste westrijddag wordt de klimkoers verreden. Een zeven kilometer lange omloop met daarin de beklimming van de Vaalserberg moet elf keer worden afgelegd.
Start: 15:00
Aankomst: 17:00

Zaterdag 3 juni: Hammer Sprint
Op zaterdag is er een sprinterscriterium, waarbij de renners acht rondjes van 12,4 kilometer in en rondom de gemeente Sittard-Geleen rijden.
Start: 15:00
Aankomst: 17:15

Zondag 4 juni: Hammer Chase
De serie wordt op zondag afgesloten met een ploegenachtervolging in Sittard met drie rondes van 14,9 kilometer. De ploeg die als eerste over de finish komt, wint het evenement.
Start: 14:50
Aankomst: 17:05

Links
Website Hammer Series
Het volledige programma van de Hammer Series Sportzone Limburg
Alle details over het parcours
Voorlopige deelnemerslijst Hammer Sportzone Limburg

RIDE Magazine