‘De Kort volgt Degenkolb naar Trek-Segafredo’
Foto: Sirotti
donderdag 7 juli 2016 om 09:42

‘De Kort volgt Degenkolb naar Trek-Segafredo’

Een overstap van John Degenkolb van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo hangt al een tijdje in de lucht, maar nu lijkt ook Koen de Kort die weg te gaan bewandelen. Volgens De Telegraaf worden de 27-jarige Duitser en de 33-jarige Nederlander volgend seizoen zo goed als zeker ploeggenoten van Bauke Mollema.

Michael Matthews zal bij Giant de opvolger worden van Degenkolb. De komst van de Australiër is volgens De Telegraaf inmiddels in kannen en kruiken. Ook Lennard Hofstede lijkt definitief naar de Duitse WorldTour-ploeg te trekken. Verder zijn volgens de krant ook de Duitse wereldkampioen tijdrijden bij de junioren Lennard Kämna en de Australisch kampioen bij de beloften Chris Hamilton vastgelegd.

‘Sponsorcontract met Sunweb voor drie jaar’
De nieuw aangetrokken renners rijden volgend seizoen zo goed als zeker in het peloton met de naam Sunweb-Giant op hun tricot. Net als het AD meldt nu ook De Telegraaf dat de reisorganisatie op de eerste rustdag van de Tour de France als nieuwe hoofdsponsor zal worden gepresenteerd. Het zou gaan om een sponsorcontract voor de periode van drie jaar. Alpecin zal een stap terug doen, of naar een ander team overstappen. Bora-Hansgrohe en Katusha zijn daarvoor in beeld.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2016 12:19
@nikleb: transfers mogen toch pas volgende maand bekend worden gemaakt? Dat zou betekenen dat hij bij Lotto-Djumbo.nl blijft.
7 juli 2016 13:09
Om te janken. Na Kittel vorig jaar nu dus ook John en Koen weg.
7 juli 2016 13:12
@Mkay
Kruijswijk heeft gezegd deze week te beslissen, dat is iets anders dan bekend maken. Verder geldt die regel geloof ik voor ploegen en hun officiële bekendmaking.
7 juli 2016 14:18
Denk dan vooral aan de correlatie niet naar de Tour en dit te verwachten nieuws(gerucht).
7 juli 2016 21:43
Toch een leuke selectie in Polen.

121 ARNDT, Nikias
122 DE BACKER, Bert
123 FRÖHLINGER, Johannes
124 DE KORT, Koen
125 LUDVIGSSON, Tobias
126 STAMSNIJDER, Tom
127 WAEYTENS, Zico
128 WALSCHEID, Max

On: 3 Jaar is mooi. Kunnen ze verder bouwen aan de ploeg rond Barguil.

Exit: Degenkolb, de Kort, Fairly, Jones en van der Haar. En wat gaan ze doen met de straks 37-jarige Curvers?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.