Lennard Kämna mag Spaans ziekenhuis eindelijk verlaten
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 1 mei 2024 om 11:02

Lennard Kämna mag Spaans ziekenhuis eindelijk verlaten

Goed nieuws voor Lennard Kämna. De Duitser mag een maand na zijn zware trainingsongeval op Tenerife eindelijk het ziekenhuis verlaten. Dat heeft zijn ploeg BORA-hansgrohe woensdag laten weten. Kämna zal nu terugkeren naar Duitsland, waar hij zijn herstel voort kan zetten.

Dit zal de 27-jarige renner doen in de BG Klinikum in Hamburg. “Daar kan hij beginnen met zijn revalidatie, samen met de medische staf van de ploeg”, meldt BORA-hansgrohe op zijn website. Kämna raakte op 3 april betrokken bij een zwaar trainingsongeval op Tenerife. Na het ongeval (een aanrijding met een auto) verbleef Kämna enkele dagen op de Intensive Care.

Vervolgens werd hij verplaatst naar een normale ziekenhuisafdeling. Daar werd hij verder behandeld aan zijn blessures: enkele gebroken ribben en een longkneuzing. “Ik wil iedereen bedanken voor de steun de afgelopen weken”, laat Kämna een maand na zijn ongeval weten. “Ik wil vooral mijn vriendin en mijn familie bedanken. Zij hebben er alles aan gedaan om me zo comfortabel mogelijk te laten voelen.”

“Belangrijkste is om weer gezond te worden”
“Het was geen gemakkelijke periode in het ziekenhuis, maar ik ben het medische team en de verpleegkundigen zeer dankbaar voor wat ze de afgelopen weken hebben gedaan. Ik ben dolblij met deze eerste stap in mijn herstel en dat ik nu verder kan herstellen in Hamburg. Ik zal daar mijn revalidatie beginnen. Ik ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk weer op de fiets te stappen. Maar het belangrijkste is om weer gezond te worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.