De Rijke krijgt opnieuw plan voor ProContinentale licentie niet rond
donderdag 18 september 2014 om 15:28

De Rijke krijgt opnieuw plan voor ProContinentale licentie niet rond

Cyclingteam De Rijke zal komend seizoen niet actief zijn op het ProContinentale niveau. Dat melden bronnen rondom de ploeg. “Intern was dat vanaf begin september al bekend”, bevestigt ploegleider Iwan van Zandbeek aan WielerFlits. De Nederlandse Continentale ploeg kreeg de benodigde financiën niet op orde. Net als vorig jaar, toen de ploeg ook een poging ondernam op een niveau hoger te gaan koersen, kan het plan opnieuw de ijskast in.

Nadat eerder Belkin en Roompot-Orange Cycling de zaken wel op orde kregen, vist De Rijke opnieuw achter het net. De laatste jaren wilde de ploeg ook de overstap maken, maar liep het eveneens steeds spaak op de financiële kant van het verhaal. Dit jaar leek het er rooskleurig uit te zien, daar voorzitter Kees van der Helm begin juli nog sprak dat “de kans zeventig tot tachtig procent is dat het door gaat.” Nu blijkt echter dat het ambitieuze plan toch te hoog gegrepen is. Dat terwijl de geel-zwarte formatie van het transportbedrijf zich eind augustus nog aansloot bij de MPCC.

Frank Kwanten nieuwe teammanager
Vandaag maakte De Rijke ook bekend dat teammanager Iwan van Zandbeek de ploeg gaat verlaten. Hij wordt vervangen door Frank Kwanten, die eerder al vijf jaar als commercieel manager in dienst was van Vacansoleil-DCM. De 32-jarige Kwanten tekent voor één jaar en moet de continuïteit van de ploeg de komende jaren waarborgen door een gezond en efficiënt businessmodel en realistische, sportieve ambities te integreren. De verdere invulling van de technische staf en de teamsamenstelling van de continentale ploeg zal de komende weken plaatsvinden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.