Deceuninck-Quick-Step haalt talentvolle tijdrijder Garrison

woensdag 23 oktober 2019 om 13:19
Deceuninck-Quick-Step haalt talentvolle tijdrijder Garrison

foto: Tim De Waele/ Getty Images

Ian Garrison verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van Deceuninck-Quick-Step. De 21-jarige Amerikaan maakt de overstap van Hagens Berman Axeon en tekent een contract voor twee jaar.

Garrison werd vorige maand op het WK Tijdrijden voor beloften tweede achter Mikkel Bjerg. Daarnaast is hij regerend tijdritkampioen van de Verenigde Staten bij zowel de elite-renners als de beloften.

“Het is een ongelooflijke kans om bij deze ploeg te gaan rijden”, vertelt Garrison in het persbericht van de ploeg. “Ik ben nog maar 21 jaar, dus vrij jong. Ik wil graag een lange carrière hebben en het feit hoe andere jonge renners zich bij Deceuninck-Quick-Step ontwikkelen, heeft bij mij een grote rol gespeeld in mijn keuze. Ik vertrouw erop dat ik bij deze ploeg het beste uit mezelf kan halen.”

Manager Patrick Lefevere is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Hoewel Ian al heeft laten zien dat hij de strijd aan kan gaan met de beste renners, denken we hem te kunnen helpen nog beter te worden. Het feit dat hij op jonge leeftijd al nationaal kampioen is bij de elite, toont aan dat hij over talent en toewijding beschikt. We kijken ernaar uit om met hem te kunnen werken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair