Dedecker: ”De Fauw is kapot gemaakt door het milieu”
dinsdag 10 november 2009 om 10:14

Dedecker: ”De Fauw is kapot gemaakt door het milieu”

De Belgische politicus Jean-Marie Dedecker heeft tegen Actua-TV gereageerd op de dood van baanwielrenner Dimitri de Fauw. Tegen het Belgische medium vertelt Dedecker dat De Fauw kapot is gemaakt door zijn omgeving, omdat hij dopinggebruik binnen de Quick-Step ploeg aan de kaak wilde stellen. De ploeg waarvan hij zelf anderhalf jaar dienst uitmaakte.

”Dimitri De Fauw is kapot gemaakt door het milieu. Zodra dat milieu wist dat hij pentito was, werd hij uitgespuwd”, begint Dedecker. Samen met de toenmalig topsportmanager Ivo Van Aken heeft Dedecker De Fauw nog proberen terug te brengen in het peloton, maar niemand wilde hem. Volgens Dedecker wilde men verklikkers niet meer binnen de gelederen hebben.

Dedecker is in het bezit van tapes met daarop enkele bekentenissen van De Fauw over systematisch dopinggebruik bij Quick-Step. Nu De Fauw uit het leven is gestapt vindt Dedecker dat hij met de banden naar buiten moet komen. ”Hij heeft mij verteld dat er IGF gespoten werd, dat er kleine dosissen epo gespoten werden.”

Deze getuigenissen van De Fauw zijn destijds ondermeer doorgespeeld naar toenmalig Vlaams minister van Sport, Bert Anciaux, maar daar is nooit wat mee gedaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.