Degenkolb droomt over winst Vlaanderen en wereldtitel
foto: Sirotti
dinsdag 6 november 2018 om 13:28

Degenkolb droomt over winst Vlaanderen en wereldtitel

John Degenkolb kwam in de Tour sterk terug, met de etappezege in de rit naar Roubaix. Met Parijs-Roubaix op zijn erelijst, heeft Degenkolb nog twee andere doelen: de Ronde van Vlaanderen winnen en wereldkampioen worden. Dat vertelt de Duitser tegen Cyclist.co.uk. “Als ik één wens mag doen, dan is dat zeker wat ik zou wensen.”

Terugblikkend op zijn Tourritzege zegt Degenkolb: “Je weet van te voren nooit 100 procent zeker of je kunt winnen, maar ik wist dat ik een heel goede kans had.” In een groepje van drie klopte de Duitser Greg Van Avermaet en Yves Lampaert. “Het was echt fijn om het initiatief te nemen.”

De renner van Trek-Segafredo verwacht dat hij op het WK parcours van 2019 meer kansen heeft dan dit jaar. “Ik hoop echt dat het parcours goed bij me past, maar ik heb het nog niet in detail bekeken. Ik denk dat het laatste rondje redelijk goed voor me is, maar ik weet niet hoe moeilijk de beklimmingen in het begin zijn.”

Degenkolb kwam in zijn laatste jaar bij Giant-Alpecin zwaar ten val tijdens een training. Een lange revalidatie volgde. Het was een moeilijke tijd, aldus de 29-renner. Sinds die tijd is Degenkolb nooit meer de enige kopman van zijn ploeg geweest. Ook komend seizoen niet. “We hebben Jasper Stuyven en met Mads Pedersen ook de nummer twee van de Ronde van Vlaanderen. We zullen rijden als een team. Dat geeft ons een enorm voordeel ten opzichte van de andere teams”, vertelt Degenkolb.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.