Degenkolb: ”Het is ongelooflijk”
zondag 9 september 2012 om 20:02

Degenkolb: ”Het is ongelooflijk”

foto: Sirotti

John Degenkolb toonde in Madrid nog maar eens aan de beste sprinter te zijn in deze Vuelta. De jonge Duitse sprinter van Argos-Shimano boekte maar liefst zijn vijfde etappezege en zorgde hiermee voor drie zeer succesvolle weken voor zichzelf en de ploeg. Tegenover Velonation gaf Degenkolb aan zeer blij te zijn.

”Ik ben in de wolken. Het is ongelooflijk om in een wedstrijd als de Ronde van Spanje maar liefst vijf etappes te winnen. Het team en ik waren drie weken lang een echte eenheid. We hebben veel afgezien op de beklimmingen, maar we wisten dat de beloning zou komen met de finish in Madrid. We zijn volledig gefocust gebleven tot aan Madrid en dat heeft geloond. Op 450 meter van de streep hadden we met Koen de Kort en Simon Geschke nog twee man die de sprint voor mij aantrokken. Ik ben daarna gewoon vol aangegaan en ik ben zeer tevreden,” aldus de Duitse krachtpatser.

Degenkolb boekte dit jaar al elf zeges in het shirt van Argos-Shimano. De ploeg toonde hiermee aan zijn wildcard volledig te verdienen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.