Demarrages Mathieu van der Poel zonder resultaat: “Moet hardheid opdoen”
foto: Cor Vos
woensdag 23 maart 2022 om 19:28

Demarrages Mathieu van der Poel zonder resultaat: “Moet hardheid opdoen”

Mathieu van der Poel smeet zich woensdag in de strijd tijdens de tweede etappe van Settimana Internazionale Coppi e Bartali. In de zware heuvelrit plaatste hij meerdere demarrages, maar meedoen om de ritwinst zat er niet in. “Ik moet nog hardheid opdoen”, vertelt Van der Poel, die uiteindelijk dertigste werd, na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Misschien was het niet allerbeste dag vandaag, maar al met al was het wel een goede dag”, aldus Van der Poel na afloop van de tweede rit, die finishte op de Muro del Belvedere (900 meter aan 10%). Eerder in de rit, op de beklimmingen van Roncofreddo en Bivio Monteleone liet de kopman van Alpecin-Fenix zich meermaals zien. Samen met ploegmaats Oscar Riesebeek en Kristian Sbaragli hoopte hij de koers zo hard te maken.

Van der Poel moest zijn inspanningen in de finale bekopen. Hij verloor uiteindelijk 1.09 minuut op de uiteindelijke ritwinnaar Ethan Hayter en is daardoor ook weggezakt in het klassement. “Deze etappe was een goede training voor mij. Ik moet nog hardheid in de wedstrijden opdoen richting de aankomende klassiekers”, stelt hij.

De Internationale Wielerweek van Coppi en Bartali duurt nog tot en met zaterdag. In onze voorbeschouwing lees je welke etappes nog op het programma staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.