Demi Vollering slaat dubbelslag in Ronde van Romandië
foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 13:25

Demi Vollering slaat dubbelslag in Ronde van Romandië

Demi Vollering heeft de tweede etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renster van SD Worx versloeg Katarzyna Niewiadoma en Marlen Reusser na een loodzware rit. Vollering is ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement.

Na de relatief vlakke etappe van vrijdag, stond er zaterdag een zware dag op het menu. In totaal moest er 110,8 kilometer gereden worden van Romont naar Torgon. Op het menu stonden twee beklimmingen van eerste categorie. Een vroege vlucht kregen we niet, de rensters zetten alles op alles op de laatste beklimming.

Amber Kraak, Silvia Persico en Anna Shackley beseften dat ze het niet gingen redden tegen de pure klimsters. Zij kozen er dan ook voor om te anticiperen en voor de voet van de slotklim, op een goede tien kilometer van de streep, aan te vallen. Het drietal maakte echter geen schijn van kans, ze werden al vroeg weer ingerekend.

Vollering en Niewiadoma strijden voor zege
Op vier kilometer van de streep kwam de eerste grote versnelling in het uitgedunde peloton. Niemand minder dan Demi Vollering trok de gashendel open. De Nederlandse kreeg in eerste instantie ploeggenote Marlen Reusser, Katarzyna Niewiadoma en Juliette Labous mee, maar uiteindelijk kon alleen Niewiadoma haar wagonnetje aanhaken.

In de slotkilometer kwam Reusser nog bijna aansluiten, maar dat gebeurde niet. Vollering kon daardoor wel in het wiel zitten van Niewiadoma, waarna ze makkelijk de sprint voor de overwinning won. De Nederlandse sloeg daardoor een dubbelslag. Niewiadoma en Reusser moesten vrede nemen met het podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.