Denemarken en Oostenrijk hebben WK-selectie rond
vrijdag 27 augustus 2010 om 16:13

Denemarken en Oostenrijk hebben WK-selectie rond

In navolging van vele andere landen hebben ook Denemarken en Oostenrijk bekend gemaakt welke renners er de nationale eer zullen verdedigen op het aankomende wereldkampioenschap. De Denen hebben met Rabobank-aanwinst Matti Breschel een absolute kopman in de selectie, terwijl bij de Oostenrijkers Bernard Eisel de vooruitgeschoven pion lijkt.

Breschel pakte in 2008 al zilver op het WK in Varese, en hoopt ook dit jaar weer mee te kunnen strijden om de titel. Hij krijgt zes van zijn Saxo Bank-ploegmaten in steun mee, plus hardrijder Lars Bak van HTC-Columbia. In de tijdrit zijn het Alex Rasmussen en Michael Mørkov die het moeten doen voor het Scandinavische land.

Selectie Denemarken voor WK-wegwedstrijd in Melbourne
Matti Breschel (Saxo Bank), Anders Lund (Saxo Bank), Chris Anker Sørensen (Saxo Bank), Alex Rasmussen (Saxo Bank), Michael Mørkov (Saxo Bank) en Lars Bak (HTC)

Selectie Denemarken voor WK-tijdrit in Melbourne
Alex Rasmussen (Saxo Bank) en Michael Mørkov (Saxo Bank)

Oostenrijk mag maar drie renners afvaardigen, en van dat trio is Gent-Wevelgem winnaar Bernard Eisel de bekendste. Mocht het voor de krachtpatser van HTC te zwaar zijn, dan rekent het Alpenland op de verdiensten van klimmer Stefan Denifl. In de tijdrit verschijnt er geen Oostenrijker aan de start.

Selectie Oostenrijk voor WK-wegwedstrijd in Melbourne
Bernard Eisel (HTC), Stefan Denifl (Cervélo) en Peter Wrolich (Milram)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.