Denise Betsema zet zegereeks voort in Leuven
foto: Photopress.be
zaterdag 23 februari 2019 om 14:26

Denise Betsema zet zegereeks voort in Leuven

Denise Betsema heeft de Soudal Cross in Leuven op haar naam geschreven. De Nederlandse troefde in de voorlaatste cross van het seizoen Loes Sels en Europese kampioene Annemarie Worst af.

Europese kampioene Annemarie Worst schoot, zoals ze de laatste weken wel vaker doet, als een komeet uit de startblokken. De Nederlandse verzekerde zich zo van de koppositie in de technische zone in het bos, met veel single tracks, traditioneel de scherprechter in de Leuvense bossen. Worst kon op die manier direct een mooi kloofje van een tiental seconden slaan op Ellen van Loy en Loes Sels.

Grote afwezige vooraan was veelwinnares Denise Betsema, die haar start had gemist en in twaalfde positie terechtkwam. In de technische zone kreeg ze niet direct vrije baan en zo verloor ze ruim twintig seconden. Desondanks gaf ze de moed niet op. Ze richtte haar blik naar voren en dichtte in de daaropvolgende ronde de kloof met haar voorgangers Van Loy en Sels. Even later viel snelle startster Worst een beetje stil, waardoor we na een kwartier wedstrijd plots weer vier leiders vooraan kregen.

Betsema was na haar achtervolging nog lang niet leeggereden. De Nederlandse zette zich meteen op kop en reed in het bos op kousenvoeten weg. Sels stond te voet op de hellinkjes, maar hield de kloof toch lange tijd op een vijftal seconden. In de slotronde plooide ze alsnog.

Uitslag Soudal Cross Leuven 2019
1. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal)
2. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
3. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777)
4. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea)
5. flag-nl Yara Kastelijn (Steylaerts-777)
6. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal)
7. flag-nl Shirin van Anrooij (Team 185)
8. flag-nl Maud Kaptheijns (Charles CX Team)
9. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777)
10. flag-gb Anna Kay (Experza-Footlogix)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.