Dennis na vrije val in het klassement: “Was een helletocht”
foto: Sirotti
zaterdag 26 mei 2018 om 12:55

Dennis na vrije val in het klassement: “Was een helletocht”

Rohan Dennis leek zijn vooraf uitgesproken ambitie waar te maken: het rijden van een klassement in een grote ronde. Voor aanvang van de koninginnenrit naar Bardonecchia stond de Australiër nog op een uitstekende zevende plaats, maar hij zag in een knotsgekke etappe zijn klassement in rook opgaan.

Dennis kwam uiteindelijk als achttiende boven op de Jafferau, op bijna een kwartier van Froome. De tijdrijder ziet zichzelf nu terug op een dertiende plaats in de rangschikking, op maar liefst 16:38 van het roze. Op de ploegsite laat Dennis weten dat hij verrast werd door de tactiek van Sky en zijn Britse kopman, die al besloot om op de Colle delle Finestre aan de boom te schudden.

“Ik had verwacht dat Sky de rest wilde isoleren, om vervolgens alles op alles te zetten op de slotklim. Ik zat echter mis; ze wilden de koers doen ontploffen. Het was vanaf dat moment echt een helletocht.” Dennis geeft toe dat hij bijna de handdoek had gegooid voor het klassement. “Ik hervond echter weer motivatie door mijn ploeggenoten. Vooral Alessandro De Marchi en Kilian Frankiny waren geweldig.”

“Ik kon het niet maken om het bijltje erbij neer te gooien, na al het werk dat ze voor me hebben geleverd de laatste weken. Aan het einde vond ik weer wat krachten, maar ik kon een groepje voor me net niet bijhalen.”

Dennis staat met nog één bergetappe te gaan op 2:20 van de tiende plaats, die nu wordt ingenomen door Sam Oomen. De vraag is echter of hij nog kan opschuiven in het klassement. “In deze fase kan alles gebeuren. Ik hoop dan wel dat mijn concurrenten zich net zo slecht voelen als ik me op dit moment voel”, zo besluit de Australiër.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2018 14:49
Klasbak.
26 mei 2018 23:13
Ik denk toch dat hij het goed heeft gedaan voor zo'n eerste grote ronde. Als ik hem was had ik achteraf gezien misschien toch niet zoveel energie gestoken in het behalen van die roze trui. Die energie had hij toch prima kunnen gebruiken in week 3 denk ik. Voor nu is hij een uitstekende tijdrijder die in een gesloten en saaie koers misschien top 10 kan rijden maar als het losbarst zoals het in de derde week gebeurde dan wordt hij gelost. Dat is zeker geen schande voor zo'n eerste grote ronde met klassements ambities. Benieuwd hoe hij zich nu verder ontwikkeld.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.